Actualitate

2019-09-11, 16:34:52

Apa din fântânile oltenilor, testată gratuit de Ministerul Apelor şi Pădurilor

Testere gratuite vor fi distribuite de reprezentanţii Ministerului Apelor şi Pădurilor oamenilor din Olt şi alte judeţe pentru a determina cantitatea de nitraţi din fântânile proprii.

Anunţul a fost făcut, marţi, la Slatina, ministerul de resort urmând să organizeze o caravană pentru distribuirea acestor testere.

„În cadrul acestei campanii vom face și o caravană prin care vom furniza niște testere gratuite, pentru toți cei care vor să își testeze cantitatea de nitrați din fântânile proprii. Din păcate, în zona aceasta, fiind o zonă bine dezvoltată din punct de vedere agricol, poluarea este importantă, în sensul că majoritatea fântânilor care reprezintă o sursă de apă potabilă pentru populație au concentrații peste limita de 50 de mg/l. Această concentrație nu dă efecte imediate asupra sănătății, dă efecte în timp, în special datorate scăderii imunității, iar efectele sunt de necontrolat”, a explicat Naiana Milea, director în cadrul Ministerul Apelor și Pădurilor.

Comentarii

Redacţia

2019-09-11 16:34:52

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...