Comentariul Gazetei

2018-11-08, 12:53:33

Angajaţii de la stat şi postările pe Facebook

Fără să par mai catolică decât Papa, îmi exprim dezacordul total faţă de acei angajaţi din instituţiile statului care fac postări de Facebook în timpul programului de lucru. Mi-ar plăcea să nu le mai văd pozele din dreptul biroului, făcute pentru că, cel mai probabil, se plictisesc la muncă.

În cazul angajaţilor din privat nu este treaba mea să comentez, angajatorul are toate pârghiile la îndemână să oprească sau să sancţioneze un astfel de comportament. Dar ce te faci cu cei de la stat, nimeni nu-i întreabă nimic, timpul trece, leafa merge. Nu sunt absurdă, ai un timp mort, mai intri pe telefon, mai citeşti o ştire (recunosc, aici sunt subiectivă), chiar o şi distribui, dar eu am wall-ul plin, câteodată, de videoclipuri amuzante, fotografii haioase, bancuri şi, nu în ultimul rând, poze de la locul de muncă. Oare aceşti oameni îi au în lista de preieteni şi pe şefii lor?

Îmi aminteasc, cu ceva timp în urmă, şeful unei instituţii publice din Slatina dăduse directivă clară ca niciun angajat să nu facă postări de la locul de muncă. Şeful s-a dus, directiva la fel. Cred că unii ştiu numai de frică şi se conformează doar sub ameninţarea unei sancţiuni, din păcate.

Numai cine nu lucrează la stat nu ştie că salariile din acest sector au crescut considerabil. Poate că a venit timpul, ca şi la stat să se aplice regulile din privat, iar evaluarea angajatului să fie una reală.

Comentarii

Redacţia

2018-11-08 12:53:33

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...