Actualitate

2020-01-08, 12:57:27

Amenzi de peste 12.000 de lei aplicate de ITM Olt la final de 2019

Inspectorii ITM Olt au aplicat, în luna decembrie, amenzi în valoare de 12.200 de lei ca urmare a deficienţelor constatat în rândul angajatorilor. Cele mai multe au fost legate de neplata salariilor şi nerealizarea măsurilor dispuse ca urmare a controalelor precedente.

Inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Olt au efectuat, în luna decembrie, 175 controale specifice, atât în domeniul relațiilor de muncă, cât și în domeniul securității și sănătății în muncă.

Domeniile de activitate verificate din punct de vedere al respectării legislației specifice au fost: construcțiile, comerțul cu amănuntul, transportul rutier de mărfuri și persoane și agricultură. 

În urma controalelor efectuate, s-au identificat 182 deficiențe pentru care s-au dispus măsuri de remediere, fiind aplicate 81 sancțiuni, din care 74 avertismente și 7 amenzi în valoare totală de 12.200 lei. 

Cele mai frecvente deficiențe au fost neplata lunară a drepturilor salariale la data înscrisă în contractul individual de muncă, neacordarea repausului saptămânal și a concediului de odihnă, netransmiterea la termen, în Registrul General de Evidență a Salariaților, a contractelor individuale de muncă și a modificărilor acestora, neacordarea și neverificarea folosirii echipamentului individual de protecție şi neefectuarea controlului medical periodic.


Comentarii

Redacţia

2020-01-08 12:57:27

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...