Agricultură

2019-10-23, 13:38:38

Aflat în plin proces de modernizare, sistemul de irigaţii de la Terasa Corabia a deservit deja un fermier din zonă. Vruse: „L-am pornit, am livrat deja apă”

Un fermier a reuşit să irige, în acest an, culturile de furaje pe care le deţine cu ajutorul sistemului de irigaţii aflat pe Terasa Corabia. Aici sunt executate ample lucrări de modernizare, iar reprezentanţii ANIF Olt îşi doresc ca proiectul să fie finalizat anul viitor.

Directorul ANIF Olt, Cristian Vruse, a precizat că sistemul de irigaţii situat pe Terasa Corabia a fost pornit în acest an, fermierul din zonă reuşind să irige suprafeţe mari cultivate cu porumb şi lucernă. 

„Putem spune că am pornit sistemul de irigaţii de pe Terasa Corabia, chiar dacă staţia se află într-un proces de modernizare. Am livrat apă pentru un fermier, care deţin suprafeţe mari cu lucernă, porumb, culturi furajere, în general. Tot pentru el am mai făcut udări de toamnă pentru aprovizionare, inclusiv în septembrie i-am dat apă. Fermierii pot beneficia în continuare gratuit de apă”, a spus Cristian Vruse.

Acesta a spus că lucrările la Terasa Corabia pentru reabilitarea sistemelor de irigaţii sunt în plină derulare.

„Suntem în termen cu execuţia proiectului de la Terasa Corabia. Se lucrează intens la amenajare, dar finalizarea proiectului are legătură cu banii ce vor fi bugetaţi. Dacă vom primi bani, vom termina lucrările la timp”, a adăugat Vruse.

Lucrările la Terasa Corabia au fost demarate în decembrie 2018, iar executantul trebuie să finalizeze proiectul în cel mult 26 de luni.
 
Prin modernizarea acestei staţii, 52 de kilometri de canale şi trei staţii de repompare ar trebui să-i ajute pe fermierii din zonă să irige 31.000 de hectare de culturi. Terasa Corabia va fi cel de-al patrulea obiectiv din judeţ ce va fi pus în funcţiune, după Bucşani-Cioroiu, Terasa Caracal şi Stoeneşti-Vişina.

Potrivit autorităţilor, la Terasa Corabia investiţia se ridică la 40 de milioane de lei, fără TVA.

Comentarii

Redacţia

2019-10-23 13:38:38

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...