Afaceristă din Stoeneşti, sub control judiciar după percheziţiile de marţi ale poliţiştilor olteni

O femeie în vârstă de 37 de ani, din comuna olteană Stoeneşti, administrator al unei societăţi comerciale, a fost plasată sub control judiciar pentru 60 de zile, în urma percheziţiilor desfăşurate, marţi, de poliţiştii olteni în patru oraşe din judeţele Olt şi Dolj.

Femeia din Stoeneşti împotriva căreia s-a luat o măsură restrictivă, dintre cele zece persoane care, marţi, în urma percheziţiilor, au fost conduse pentru audieri, la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt.

13 percheziţii au fost desfăşurate de poliţiştii olteni, marţi dimineaţa, în judeţele Olt şi Dolj, pentru documentarea activității unei femei, administrator de societate comercială, din Drăgăneşti-Olt, care ar fi cauzat un prejudiciu de aproximativ 500.000 de lei prin evaziune fiscală, în domeniul comerțului cu materiale de construcții. Împotriva acestei femei însă anchetatorii nu au luat nicio măsură.

Potrivit reprezentanţilor IPJ Olt, descinderile au avut loc la locuințele unor persoane fizice și sediile sociale ale unor persoane juridice, din Drăgăneşti-Olt, Potcoava şi Slatina, în judeţul Olt, şi din Craiova.

Perchezițiile s-au desfăşurat într-un dosar penal aflat în instrumentarea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de evaziune fiscală.

Activităţile au vizat probarea activităţii infracţionale a unei femei, de 32 de ani, bănuite că, în perioada 2012-2014, în calitate de administrator al unei firme din domeniul comerțului cu materiale de construcții, din orașul Drăgănești Olt, ar fi înregistrat în evidența contabilă facturi fiscale de achiziție mărfuri, eliberate de  societăți comerciale tip fantomă, din municipiul București și județele Olt și Dolj.

„Plățile între firme ar fi fost făcute prin viramente bancare, dar sumele de bani ar fi fost retrase de administratorii firmelor fantomă, cunoscând că provin din infracțiuni, și restituite celui vizat. Prejudiciul cauzat bugetului de stat prin activitatea infracţională este de aproximativ 500.000 de lei”, se arată într-un comunicat remis de IPJ Olt.