Agricultură

2019-10-16, 11:40:00

Afaceri cu terenuri. O companie vinde tarlale întregi, la Vâlcele. Cu cât este tranzacţionat un hectar

O mare companie ce are sediul în inima Capitalei şi a fost desemnată locul I în top profit România, în acest an, deţine suprafeţe extinse de teren agricol la nivelul judeţului. Curios este că societatea a scos la vânzare zeci de hectare, preţul solicitat fiind de aproape 30.000 de lei pentru 10.000 de metri pătraţi.

Direcţia Agricolă Judeţeană (DAJ) Olt are publicate, în prezent, peste trei mii de oferte de vânzare de terenuri agricole. Specialiştii DAJ Olt vorbesc despre comasarea terenurilor, aceasta fiind singura soluţie pentru o agricultură eficientă.

„Vânzarea suprafeţelor mici înseamnă comasarea terenurilor. Se face agricultură pe suprafeţe mici, dar nu este performantă. Din acest motiv sunt aceste mişcări de terenuri”, a spus directorul adjunct al DAJ Olt, Ion Anuţa.

Curios este că o mare companie naţională, cu sediul în Capitală, care deţine terenuri agricole în toată ţara, a scos la vânzare zeci de hectare pe raza localităţii Vâlcele. Aproape 45 de hectare de teren arabil, unele suprafeţe mici, altele şi de câteva hectare, îşi aşteaptă cumpărători. Pentru o suprafaţă de 12,75 hectare, teren agricol situat în extavilanul comunei Vâlcele, companie vrea să obţină 356.220,47 lei, ceea ce înseamnă că preţul pe hectar ajunge la aproape 28.000 de lei.

Preţul a fost stabilit în lei la cursul euro de la data adoptării hotărârii de vânzare de la nivelul Adunării Generale Extraordinare a Acţionarilor.

Terenuri de vânzare sunt şi la Obârşia, pentru 2,08 hectare fiind solicitată sumă de 66.500 lei, la Schitu aproape trei hecatre jumătate sunt vândute cu 80.175 lei, iar la Stoicăneşti preţul pentru 1,227 hectare este de 18.411 lei.

Terenuri scumpe sunt şi la Rusăneşti, unde pentru 12 ari un oltean cere 9.600 lei, în timp ce la Pârşcoveni hectarul este vândut cu 10.000 lei.

Oferta completă poate fi consultată pe site-ul oficial al DAJ Olt. 


Comentarii

Redacţia

2019-10-16 11:40:00

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...