Eveniment

2018-12-13, 17:08:45

Achitare în dosarul FC Olt. Ionuţ Ivan scapă de toate acuzaţiile

Fostul preşedinte al clubului de fotbal FC Olt, Ionuţ Ivan, a fost achitat, joi, de Judecătoria Slatina, în dosarul în care era acuzat de delapidare, evaziune fiscală şi fals în acte. În faza de urmărire penală, Ivan a fost şi reţinut pentru 24 de ore.

Decizia magistraţilor slătineni nu este definitivă. Apărătorul lui Ionuţ Ivan, avocatul Radu Ţuluca, a declarat că, cel mai probabil, instanţa a considerat că fapta de care acesta este acuzat nu există.

„A primit achitare pentru toate cele trei infracţiuni de care era acuzat, delapidare, evaziune fiscală şi fals. Aşteptăm motivarea, însă achitarea poate fi dată pe mai multe motive, unul din ele fiind acela că nu a existat fapta. Eu cred că pentru asta a fost achitat”, a afirmat avocatul.

Dosarul a fost trimis în judecată, în urmă cu doi ani. Totodată, în faza de urmărire penală, Ivan a petrecut 24 de ore în arestul IPJ Olt.

„Sunt foarte bucuros pentru că dosarul durează de doi ani şi mai bine. Omul a fost stresat, au fost audiaţi foarte mulţi martori, zeci de persoane”, a mai spus Ţuluca.

Procurorii susţineau că, în cursul anilor 2013-2015, Ivan, în calitate de preşedinte al Asociaţiei Club Sportiv FC Olt Slatina, şi-a însuşit prin retragere din contul acestei asociaţii sau prin efectuarea de plăţi reprezentând angajamente ce nu aveau legătură cu aceasta, suma de 803.946 de lei, iar, în aceeaşi perioadă de timp, a încheiat convenţii civile cu jucătorii de fotbal în scopul diminuării cuantumului obligaţiilor fiscale către bugetul general consolidat, şi, ulterior, a beneficiat de rambursare de TVA în cuantum de 126.334 lei.

Comentarii

Redacţia

2018-12-13 17:08:45

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...