Social

2018-06-13, 11:56:13

Abolvenții au termen până pe 24 iulie pentru a se înregistra la AJOFM Olt

Pentru a beneficia de somaj, tinerii iesiți de pe băncile școlii au termen 60 de zile de la absolvire, pentru a se înregistra ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă la AJOFM Olt. Până în acest moment 21 de absolvenți și-au depus dosarele.

Termenul limită de depunere a dosarelor, care trebuie să cuprindă copie de pe buletin, adeverință școlară, adeverință de la medicul de familie cu mențiunea apt pentru muncă, este 24 iulie.


Indemnizația de somaj, pentru absolvenții care nu își gasesc de lucru după absolvire sau care nu urmează o formă de învățământ superior, este de 250 de lei și se acordă pe o perioadă de șase luni. Pe lângă sprijinul financiar, tinerii care se înregistrează la AJOFM Olt beneficiază gratuit de servicii de mediere pe piața muncii sau pot urma cursuri de formare profesională în funcție de cerințele angajatorilor olteni.

Din acest an, statul acordă o subvenție absolvenților care reușesc să se incadreze în muncă în termenul de 60 de zile de la absolvire. Este vorba despre o primă de inserție de 1.500 de lei. Condiția este ca tinerii, în momentul angajarii, să se afle în evidențele AJOFM Olt ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă.

Comentarii

Redacţia

2018-06-13 11:56:13

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...