Învăţământ

2017-06-19, 09:38:39

A început Evaluarea Naţională. Peste 2.700 de elevi olteni susţin, astăzi, proba scrisă la limba şi literatura română

Peste 2.700 de absolvenţi ai clasei a VIII-a din judeţul Olt susţin, astăzi, prima probă a Evaluării Naţionale, cea scrisă la limba şi literatura română.

Inspectorul şcolar general al ISJ Olt, Felicia Man, a declarat, pentru Gazeta Nouă, că sunt aşteptaţi să susţină această primă probă a Evaluării Naţional circa 2.743 de elevi, fiind pregătite 82 de centre de examen. Susţinerea probei este supravegheată audio-video.

În plus, judeţul Olt este şi centru zonal de evaluare. Lucrările din alte judeţe vor ajunge la Şcoala Gimnazială „Eugen Ionescu” din Slatina, pentru a fi corectate. Felicia Man a precizat că, potrivit metodologiei, abia după-amiază se va afla care sunt lucrările care ajung la Slatina şi în ce judeţ vor fi trimise, pentru corectare, lucrările elevilor olteni.

Miercuri, 21 iunie, absolvenţii vor susţine proba la matematică. Pe 26 iunie, până la ora 16.00, vor fi afişate rezultatele, urmând, ca după soluţionarea contestaţiilor, pe 30 iunie, elevii să primească rezultatele finale, în centrele de examen şi pe evaluare.edu.ro.

77,63% dintre absolvenţii olteni de clasa a VIII-a au reuşit să ia note mai mari de cinci, la Evaluarea Naţională, anul trecut.

Ministerul Educaţiei a anunţat modificări la metoda de calcul pentru admiterea la liceu. Din anul acesta, ponderea mediilor din clasele gimnaziale scade la 20%, faţă de 25 % cât a fost până acum, restul de 80% fiind reprezentat de media de la evaluarea naţională.

Comentarii

Redacţia

2017-06-19 09:38:39

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro