A fost semnat contractul pentru reabilitarea Corpului central al Spitalului Slatina. Spaţiul de 8.500 de metri pătraţi, complet modernizat

Compania Naţională de Investiţii (CNI) şi o firmă din Craiova au semnat, zilele trecute, contractul de proiectare şi execuţie pentru reabilitarea Corpului central de la nivelul Spitalului Slatina. Astfel, cel mai mare pavilion din cadrul unităţii medicale va fi modernizat, valoarea lucrărilor ridicându-se la aproape 16 milioane de lei.

Contractul de proiectare şi execuţie de lucrări privind realizarea obiectivului de investiţii „Reabilitare şi relocare spaţii medicale din pavilionul central al Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina” a fost semnat de către CNI şi firma care a câştigat licitaţia.

Antreprenorul s-a angajat să presteze servicii de proiectare, să execute lucrări de construcţie, să asigure asistenţa tehnică şi să remedieze orice defecte ale lucrărilor apărute la obiectivul de investiţii. Valoarea contractului se ridică la aproape 16 milioane de lei. 

Cea mai importantă clădire a spitalului slătinean, de 8.500 de metri pătraţi, a fost inclusă într-un amplu proiect de reabilitare, documentaţia fiind depusă, anul trecut, la CNI.

În maximum doi ani, parterul şi cele cinci etaje ale Corpului central urmează să fie reabilitate. În noul proiect nu au mai fost incluse Blocul Operator şi Terapia Intensivă, care au făcut obiectul unor lucrări de reparţii în anii trecuţi.

Managerul Spitalului Slatina, Cătălin Rotea, a precizat că, la finalizarea acestui proiect, întreaga unitate medicală va arăta la standarde europene. 

„Este cel mai amplu spaţiu din cadrul unităţii medicale pe care îl mai avem de reabilitat. La finalizarea acestui proiect, vom putea spune că avem cu adevărat un spital modern. Cu excepţia secţiilor de Ginecologie, Blocul Materno-Infantil a fost complet reabilitat, copiii beneficiază de condiţii foarte bune, iar acum se lucrează la Blocul Medical. După modernizarea Corpului central, întreg spitalul va arăta la standarde europene. Deşi spitalul îşi va schimba faţa, Consiliul Judeţean Olt va continua investiţiile, pentru că tot timpul va fi nevoie de aparatură de ultimă generaţie sau specialişti. Toţi oltenii vor beneficia de aceste investiţii”, a spus Rotea.

În paralel cu proiectul derulat de CNI, Consiliul Judeţean Olt va continua transformarea Spitalului Slatina. Astfel, se lucrează la Corpul medical, unde se execută lucrări de reabilitare şi modernizare, acest proiect având o valoare de şapte milioane de lei. Tot anul trecut, a fost semnat contractul pentru reabilitarea clădirii de pe strada Trandafirilor, aşa numita Creşă numărul 1, unde vor fi relocate Secţia de Psihiatrie şi Centrul de Sănătate Mintală. Totodată, au fost schimbate cele cinci lifturi din Blocul Materno-Infantil şi cel din Blocul Medical.

Lucrările la Ambulatoriul din Drăgăneşti sunt finalizate, urmând a fi făcută recepţia, aici urmând să funcţioneze mai multe cabinete medicale.

CJ Olt investeşte alte trei milioane de lei în Secţia de Pneumologie de la Scorniceşti, urmând ca etajele 2 şi 3 să fie reabilitate. Vor fi înlocuite toate reţele existente, electrice, termice sau sanitare, iar saloanele şi cabinetele medicale vor beneficia de modernizări. Spitalul de Pneumoftiziologie Scorniceşti a devenit secţie externă a Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina, în 2013, printr-o hotărâre de guvern