Eveniment

2018-10-22, 12:46:29

A fost pus în libertate soţul fostei şefe a Tribunalului Olt, condamnată că a primit mită de la Bercea Mondial

Iulius-Severus Marinescu, condamnat la trei ani de închisoare în acelaşi dosar cu soţia sa, Carmen Eugenia Marinescu, fostă şefă a Tribunalului Olt, a fost pus în libertate printr-o decizie a Judecătoriei Drobeta Turnu Severin, care a rămas definitivă.

În acest dosar, fostul preşedinte al Tribunalul Olt, judecătoarea Carmen Marinescu, a fost condamnat, la opt ani de închisoare cu executare, fiind găsit vinovat de luare de mită, trafic de influenţă, spălare de bani şi fals în declaraţii. Magistratul a fost denunţat la DNA de interlopul Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, de la care ar fi primit 200.000 de euro pentru a dispune cercetarea sa în libertate.

Carmen Marinescu şi soţul său s-au aflat şi în arest preventiv, timp de aproape două luni.

Judecătoarea ar fi primit 200.000 de euro pentru a dispune cercetarea în libertate a lui Bercea, dar şi pentru a pronunţa o soluţie favorabilă pe fond. Procurorii spun că la trei luni de la primirea sumei de bani, în luna decembrie 2011, judecătoarea şi soţul acesteia au cumpărat trei suprafeţe de teren - unul fiind în Slatina - şi o casă, două dintre achiziţii nefiind trecute în declaraţia de avere a magistratului.

De asemenea, instanţa a dispus confiscarea de la Carmen Marinescu a sumei de 30.000 euro, dar şi terenul în suprafaţă de 1.250 metri pătraţi, situat în comuna Corbu, judeţul Constanţa, pe care soţii Marinescu l-ar fi achiziţionat cu banii din mita de la Bercea.


Comentarii

Redacţia

2018-10-22 12:46:29

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...