Administraţie

2022-01-21, 18:06:38

A fost desemnată firma care va reabilita cei 53 de kilometri din DN 6 care trec prin judeţul Olt

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a desemnat, vineri, câstigătorul licitaţiei pentru reabilitarea drumului naţional DN 6 Alexandria – Craiova, tronsonul aflat pe teritoriul judeţului Olt.

Câștigătorul licitației este OZALTIN INSAAT TICARET VE SANAYI AS, cu preţul de 258.083.278.76  lei, fără TVA.

Perioada de execuție a lucrărilor este de 18 luni, iar perioada de garanție este de 120 de luni.

Sectorul de drum are o lungime de aproximativ 53 km și se desfășoară de la limita dintre județele Teleorman și Olt până la limita dintre județele Olt și Dolj, pe raza județului Olt.

Semnarea contractului de achiziție publică va fi posibilă după expirarea perioadei de depunere a eventualelor contestații și respectiv după soluționarea contestaților/ plângerilor formulate în cadrul procedurii de atribuire.

„Astăzi a fost desemnat câștigătorul licitației pentru reabilitarea a 53 de km din DN6 între Alexandria și Craiova. Sper ca acest contract să fie semnat cât mai repede, astfel încât constructorul să înceapă lucrările.  Este un drum național care trebuie modernizat urgent și voi monitoriza cu atenție ritmul lucrărilor. Valoarea contractului este de 258 milioane de lei (fără TVA). Constructorul are la dispoziție 18 luni pentru a termina lucrările!”, a transmis ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

Porţiunea de drum Alexandria-Caracal trebuia executată de firma omului de afaceri Nelu Iordache, Romstrade, în asociere cu Ezentis Infrastructuras şi Euroconstruct Trading 98.

Deşi termen de finalizare era mai 2013, în luna iunie 2012, doar 13% din lucrare fusese finalizată.

Nu numai că nu a fost făcută lucrarea, dar drumul a fost lăsat într-o stare nepracticabilă. Diferenţa de nivel între cele două sensuri de mers dădea mari bătăi de cap şoferilor. Gropile din asfalt nu erau acoperite nici măcar provizoriu, ci doar semnalizate cu indicatoare rutiere. Pentru a le putea ocoli, şoferii intrau pe contrasens.

Comentarii

Redacţia

2022-01-21 18:06:38

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...