Învăţământ

2020-05-25, 09:58:23

A fost aprobat noul calendar pentru Bacalaureat. Prima probă scrisă, pe 22 iunie

Noul calendar de organizare și desfășurare a examenului național de Bacalaureat în anul școlar 2019-2020 a fost aprobat. Documentul urmează să fie publicat în Monitorul Oficial.

Astfel, potrivit noului ordin, în contextul epidemiologic actual, se consideră centru de examen unitatea de învățământ la care s-au înscris cel puțin 30 de candidați proveniți din seria curentă și/sau din seriile anterioare.

Condițiile care trebuie îndeplinite pentru a fi centru de examen sunt următoarele:

organizarea sălilor de examen  să se realizeze, astfel încât în fiecare sală, candidații să fie repartizați  la o distanță  de minimum 2 metri unul față de celălalt stânga/dreapta – față/spate;
sălile de examen și sălile în care își desfășoară activitatea comisia din centrul respectiv se află, de regulă, în aceeași clădire;
sălile dețin sisteme de supraveghere audio-video.

Până la data de 8 iunie 2020, Comisia județeană de bacalaureat va nominaliza centrele de examen dintre unitățile de învățământ care îndeplinesc condițiile enumerate mai sus și centrele zonale de evaluare, precum și unitățile de învățământ arondate acestora. Centrele zonale de evaluare se organizează pentru minimum 500 de candidați și maximum 1.000 de candidați.

Elevii care se află în izolare sau cei confirmați pozitiv cu noul coronavirus, dar și cei care au diferite afecțiuni cronice sau cei care prezintă un risc crescut de infecție/de a dezvolta complicații asociate infecției Sars-CoV-2 vor susține probele pentru examenul național de Bacalaureat conform unei proceduri speciale, elaborate de către Ministerul Educației și Cercetării și Ministerul Sănătății.

Echivalarea și recunoașterea competențelor lingvistice și digitale se vor realiza în perioada 11-17 iunie 2020, conform unei metodologii realizate de Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație și aprobate prin ordin de ministru.

Pentru examenul național de Bacalaureat, supravegherea probelor scrise va fi asigurată, pentru fiecare sală de examen, de minimum un profesor asistent. Comisiile județene de bacalaureat, comisiile de bacalaureat din centrele de  examen, comisiile de bacalaureat din centrele zonale de evaluare, comisia județeană/a municipiului București de contestații au obligația aplicării întocmai a tuturor procedurilor referitoare la asigurarea securității igienico-sanitare a elevilor și a întregului personal implicat în desfășurarea examenului național de Bacalaureat.

Calendarul examenului național de bacalaureat

3 – 10 iunie 2020    Înscrierea candidaților
11  - 17 iunie 2020    Echivalarea și recunoașterea competențelor lingvistice și digitale
22 iunie 2020              Limba și literatura română – proba E a) – proba scrisă
23 iunie 2020     Limba și literatura maternă – proba E b) – proba scrisă
24 iunie 2020              Proba obligatorie a profilului – proba E c) – proba scrisă
25 iunie 2020              Proba la alegere a profilului și a specializării – proba E d) – proba scrisă
 30 iunie 2020    Afișarea rezultatelor la probele scrise - până la ora 12:00
 30 iunie 2020         Depunerea contestațiilor în intervalul orar 16:00 – 20:00
    1 iulie 2020    Depunerea contestațiilor în intervalul orar 8:00 – 12:00
1 - 4 iulie 2020    Rezolvarea contestațiilor
    5 iulie 2020    Afișarea rezultatelor finale

Comentarii

Redacţia

2020-05-25 09:58:23

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...