Învăţământ

2017-08-31, 11:17:06

95 de şcoli din Olt funcţionează fără autorizaţie de securitate la incendiu. Termenul de intrare în legalitate expiră la sfârşitul lunii septembrie

95 din cele aproape 500 de unităţi de învăţământ din judeţul Olt funcţionează fără autorizaţie de securitate la incendiu, potrivit ISU. Termenul pentru intrarea în legalitate expiră în 30 de zile.

Cu o săptămână înainte de începutul anului şcolar, 95 dintre unităţile de învăţământ din judeţ încă au probleme în ceea ce priveşte îndeplinirea criteriilor pentru intrarea în legalitate cu autorizaţia de securitate la incendiu.

Potrivit informaţiilor remise, Gazeta Nouă, de către ISU Olt, în urma datelor centralizate de Inspecția de Prevenire, rezultă faptul că din cele 486 de unități de învățământ din județ, 365 nu necesită obținerea autorizației de securitate la incendiu, întrucât nu s-au efectuat modificări constructive sau au fost puse în funcțiune anterior introducerii obligației legale de obținere a autorizației de securitate la incendiu.

De asemenea, din totalul clădirilor în care funcționează unități de învățământ, 26 au solicitat și obținut autorizația de securitate la incendiu, iar pentru 95 de unități de învățământ este necesară obținerea avizului/autorizației de securitate la incendiu. Acestea din urmă trebuie să intre în legalitate, până la 30 septembrie 2017.

„Autorizația de securitate la incendiu pentru o construcție este documentul care certifică faptul că, la momentul punerii în funcțiune, este îndeplinită cerința esențială «securitate la incendiu» impusă de legislația în vigoare. Autorizația de securitate la incendiu conferă persoanelor fizice sau juridice, deținătoare ale construcțiilor, dreptul de a le pune în funcțiune și de a le exploata. Obligația solicitării autorizației de securitate la incendiu revine beneficiarului investiției”, a declarat, pentru Gazeta Nouă, purtătorul de cuvânt al ISU Olt, plutonierul major Alin Băsăşteanu. 


El a adăugat că, potrivit prevederilor Ordonanței Guvernului 17/2016, termenul până la care persoanele fizice sau juridice care dețin construcții și amenajări ce funcționează fără autorizație de securitate la incendiu pot obține acest document este 30 septembrie 2017.

Actul normativ mai prevede că beneficiarii care au depus până la data de 30 septembrie 2017 documentația pentru obținerea autorizației de securitate la incendiu sau au proiecte în avizare pentru finanțare sunt exceptați de la aplicarea amenzilor, dacă termenul de conformare nu depășește 31 decembrie 2017.

Comentarii

Redacţia

2017-08-31 11:17:06

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...