Comunitate

2019-11-06, 13:46:57

7.754 de olteni ar putea scăpa de dobânzi şi penalităţi. Afaceriştii trebuie să plătească debitul din 2018 şi integral datoriile din acest an

7.754 de afacerişti olteni pot beneficia de Ordonanţa 6, care prevede scutiri fiscale. Fiscul oltean i-a notificat pe toţi, iar 458 au răspuns deja că vor să beneficieze de aceste reduceri. Toţi cei care doresc să scape de datorii către Fiscul oltean trebuie să depună cereri de anulare a obligaţiilor până pe 15 decembrie.

Şeful Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Olt, Cornel Vlădescu, a precizat că pentru a beneficia de aceste facilităţi, contribuabilii olteni trebuie să achite debitul restant din 2018 şi integral datoriile din acest an.

„Prin Ordonanţa 6 se dau la scădere accesoriile aferente debitelor restante la 31 decembrie 2018. Dacă se achită debitul de anul trecut, se scad dobânzile şi penalităţile. Condiţia este să plătească integal datoriile din acest an, adică debitul plus dobânzi şi penalităţi. Toţi cei care vor să beneficieze de aceste reduceri fiscale trebuie să depună o notificare la noi. Noi vom elibera certificatul de atestare fiscală prin care menţionăm debitele pe care le are şi scutirile de care beneficiază. Până pe 15 decembrie poate să depună cererea de anulare a obligaţiilor. După ce a făcut plata, cere anularea obligaţiilor. Noi facem o analiză şi dacă se încadrează, a plătit toate debitele, îi dăm la scădere dobânzile şi penalităţile”, a spus Cornel Vlădescu.

Specialiştii Fiscului oltean au identificat 7.754 de persoane din judeţ care ar putea beneficia de aceste scutiri fiscale. Doar 458 au răspuns până acum că îşi doresc să scape de dobânzile şi penalităţile din 2018.

„Am identificat 7.754 de persoane care ar putea beneficia de această ordonanţă. Cei mai mulţi au fost notificaţi. Pe cei cu sume mari i-am notificat chiar de două ori. La începutul lunii noiembrie, avem 458 de contribuabili care au depus deja notificări că vor să scape de datorii. De menţionat că Ordonanţa 6 este structurată pe două capitole: pentru debitorii cu peste un milion de lei restanţe la buget şi cei sub un milion de lei. Cei cu datorii de peste un milion de lei urmează altă procedură, trebuie să facă un plan de restructurare la data notificării. Am identificat 17 astfel de potenţiali beneficiari, din care au depus cereri doar trei. Cei cu datorii sub un milion achită debitul şi scapă de accesorii. Acum au ocazia să scape de Fisc, chiar este o oportunitate”,
a adăugat Vlădescu.

De aceste scutiri pot beneficia şi PFA-urile, dar şi unităţile administrativ teritoriale. La nivelul judeţului nu sunt primării cu restanţe de anul trecut.

Comentarii

Redacţia

2019-11-06 13:46:57

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...