Social

2019-12-19, 12:30:16

60 de cazuri de boli profesionale, confirmate în 2019. Electrocarbon, în continuare pe primul loc

Numărul bolilor profesionale a mai scăzut, comparativ cu alţi ani, însă există destule cazuri în care oltenii se îmbolnăvesc din cauza condiţiilor de la locul de muncă. Cele mai multe au fost înregistrate la Electrocarbon şi Alro Slatina. Potrivit datelor Casei Judeţene de Pensii Olt se află în plată 225 de pensionari cu boli profesionale. 60 dintre cazuri au fost confirmate în anul 2019.

Pentru că lucrează în mediu toxic, 60 de persoane din judeţul Olt au dobândit, în anul 2019, boli profesionale. Potrivit datelor furnizate de Casa de Pensii Olt, tot în acest an, s-au acordat 63 de compensaţii pentru atingerea integrităţii înregistrate, în cazul unor accidente de muncă, cu o valoare de aproape 400.000 de lei.

„Numărul mediu de pensionari ca urmare a accidentelor de muncă şi bolilor profesoinale este de 225 de persoane, cărora li se plăteşte, în medie, lunar, suma de 179.000 de lei. Bolile profesionale sunt silicoză, astm, discopatie şi surditate”, a precizat purtătorul de cuvânt al CJP Olt, Constanţa Gheorghe.

Cele mai multe boli profesionale au fost înregistrate de către cei care au lucrat la Electrocarbon şi Alro.

„Unitatea generatoare de cele mai multe boli profesionale este Electrocarbon, dar este într-o vădită scădere. Dacă acum doi ani erau undeva peste 100, anul trecut au fost în jur de 60-70, iar anul acesta în jur de 35. Asta şi pentru că Electrocarbon şi-a redus drastic activitatea. Pe locul al doilea este Alro, dar nu cu foarte mulţi”,
a precizat inspectorul şef al ITM Olt, Cristian Ungureanu.

Comentarii

Redacţia

2019-12-19 12:30:16

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...