Sănătate

2021-10-18, 16:02:09

6.160 de doze de vaccin gripal vor ajunge la medicii de familie din Olt, pentru imunizarea copiilor

Doar 6.160 de doze de vaccin gripal vor fi distribuite medicilor de familie din Olt, în această primă fază de campanie de vaccinare antigripală. Dozele sunt destinate copiilor, urmând ca odată cu primirea unei noi tranşe de vaccin, să înceapă imunizarea celorlalte categorii de persoane considerate cu risc.

Pentru sezonul  rece 2021- 2022, D.S.P. Olt  a catagrafiat  49.393  persoane, considerate la risc şi care doresc sa se vaccineze antigripal. Deocamdată, în judeţul Olt au ajuns puţin peste 6.000 de doze de vaccin, care vor fi utilizate pentru imunizarea copiilor. 

„Din achiziţia Ministerului Sănătăţii, în data de 14.10.2021 ne-au fost repartizate  6.160  doze de vaccin gripal  intr-o prima transa,  pentru vaccinarea copiilor atat de la nivelul cabinetelor  medicilor de familie, cat si din institutiile de ocrotire sociala.

În perioada care urmeaza, cel mai probabil la sfârsitul acestei saptamani, aşteptam o nouă  tranşa de vaccin gripal pentru vaccinarea celorlalte categorii populationale considerate  la risc”, transmite DSP Olt. 

În cadrul campaniei de vaccinare gratuit vor fi imunizate, cu prioritate, persoanele cu varsta peste 65 de ani, cu boli cronice, în special boli respiratorii şi cardiovasculare, boli metabolice, copii şi bătrâni instituţionalizaţi, personal medical, precum şi gravide, conform recomandărilor OMS şi ECDC.


Comentarii

Redacţia

2021-10-18 16:02:09

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...