Comunitate

2019-07-18, 12:46:10

51 de porci, omorâţi la stâna din Ianca. Proprietarul nu va fi despăgubit pentru că nu avea animalele înregistrate

DSVSA Olt a confirmat şi focarul de pestă porcină de la stâna din Ianca, după ce Institutul de Diagnostic și Sănătate Animală din București a validat rezultatul Laboratorului din Slatina. Astfel, 51 de porci aflaţi în această exploataţie au fost deja ucişi.

Potrivit informaţiilor transmise de DSVSA Olt, proprietarul care deţinea cei 51 de porci nu va fi despăgubit, pentru că nu avea animalele înregistrate.

„S-au luat deja măsuri pentru Ianca. Toţi porcii de la această stână au fost ucişi în scop prevenit. Proprietarul avea 53 de porci, doi i-au murit, iar 51 au fost ucişi. Operaţiunea s-a încheiat la stâna de la Inaca, a fost făcută chiar dezinfecţia. Niciun porc nu era înregistrat şi se pare că proprietarul nu va primi despăgubiri”, a spus purtătorul de cuvânt al DSVSA Olt, medicul Venera Popa.

Comentarii

Redacţia

2019-07-18 12:46:10

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...