Sport

2020-05-22, 13:05:42

5 iunie, termenul de depunere a documentelor necesare procesului de certificare pentru participarea la Liga a III-a

Comitetul de Urgență al FRF a decis prelungirea termenului de depunere a documentelor necesare procesului de certificare pentru participarea în Liga a III-a, precum și modificarea modalității de depunere a respectivelor documente. Astfel, cluburile vor trimite dosarul de certificare pentru participarea în Liga a III-a prin poştă sau curier, în perioada 1-5 iunie.

Luând în considerare Procedurile de lucru în vederea protejării membrilor afiliați și a angajaților FRF, cluburile solicitante vor transmite documentele anterior menționate prin poștă sau curier în perioada 1 iunie - 5 iunie 2020. Pentru evitarea oricărui dubiu vor fi considerate ca fiind depuse în termen toate documentele care au fost predate curierului sau oficiului poștal cel târziu la data de 5 iunie 2020.

Principalele criterii pe care trebuie să le îndeplinească acele cluburi care aspiră la participarea în Liga a III-a din sezonul 2020/2021 acoperă zonele sportive, de infrastructură, administrative și de personal, juridice și financiare.

Obiectivele procesului de evaluare a condițiilor minime de participare sunt:

-    Promovarea și îmbunătățirea continuă a standardelor minime legate de organizarea și funcționarea cluburilor de fotbal;
-    Acordarea unei atenții prioritare formării tinerilor jucători în cadrul cluburilor la care activează;
-    Adaptarea infrastructurii sportive a cluburilor în vederea asigurării dotărilor necesare pentru jucători, oficiali, spectatori etc, precum și pentru asigurarea siguranței acestora;
-    Îmbunătăţirea capacităţilor economico-financiare prin introducerea unui nivel ridicat de disciplină şi raţionalitate în privinţa gestionării resurselor financiare ale cluburilor de fotbal;
-    Acordarea de către cluburi a importanţei cuvenite achitării la termen a angajamentelor financiare asumate față de angajații relevanți, autorităţile fiscale şi către alte cluburi.

Condițiile de participare au menirea să furnizeze o competiție mai solidă, cu cât mai puține echipe retrase, să promoveze cluburile cu viziune strategică a performanței pe termen lung și să confere o siguranță financiară jucătorilor și antrenorilor.

Primul sezon, 2020/2021, va fi unul de tranziție, motiv pentru care nu vor fi aplicate sancțiuni sportive în cazul în care se va constata că nu se întrunesc condițiile de participare, ci doar sancțiuni financiare.

Comentarii

Redacţia

2020-05-22 13:05:42

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...