4 trucuri simple prin care poți pune în valoare spațiul din apartament

Te-ai mutat în casă nouă și acum a venit momentul să îți organizezi spațiul disponibil astfel încât să îți reflecte personalitatea, dar să fie și pragmatic împărțit? Mulți se confruntă cu astfel de situații, motiv pentru care unii apelează la ajutorul unui designer de interior, în timp ce alții profită de această oportunitate pentru a-și testa creativitatea și îndemânarea.

În articolul următor îți vom prezenta patru trucuri ușor de pus în practică prin care să îți organizezi eficient, ieftin și ușor spațiul din locuință.

Iată 4 moduri prin care îți poți organiza mai bine apartamentul

Montează rafturi


Ușor de realizat și ieftine, rafturile sunt versatile și practice, putând să dea locuinței un aer modern, cochet sau tradiționalist, în funcție de amplasarea lor, de materialul din care sunt confecționate și de culoarea aleasă. Ele oferă utilitate chiar și spațiilor considerate inutile într-o locuință - poți încadra ușa de la cameră sau să creezi iluzia unui perete despărțitor între bucătăria open space și living. Cel mai mare avantaj al acestora este că le poți face într-o după-amiază, iar prețul și calitatea lor este stabilită de tine în funcție de bugetul de care dispui.

Confecționează-ți propriul dressing

O modalitatea foarte simplă și practică de a eficientiza spațiul din apartament este să îți confecționezi singur un dressing. Acesta poate fi conceput ca o încăpere separată pentru cei care dispun de o locuință spațioasă, însă e o metodă pragmatică de a economisi spațiul în cazul în care dispui de un apartament de dimensiuni mai reduse. Dressingul este ușor și rapid de realizat, ai nevoie doar de niște scânduri de lemn sau din pal, corniere, balamale, dibluri, holșuruburi pe care le găsești la magazinele cu profil de bricolaj. Dacă ești o persoană mai pretențioasă, îți recomandăm și folosirea amortizoarelor pentru uși care te vor scuti de zgomotul ușilor trântite. În cazul apartamentelor mai mici, dressingul pe un perete e soluția ideală pentru a avea hainele și accesoriile organizate după sezon sau după culori sau chiar după stil.

Înlocuiește ușile clasice cu uși glisante

La modă în anii ‘70, ușile glisante au revenit în centrul atenției designerilor de interior. Acestea constituie o practică pentru a economisi spațiu. Prevăzute cu un sistem de rulmenți și cu o bară de culisare, montarea lor este facilă și poate să fie o activitate potrivită pentru o persoană îndemânatică. Pentru acest proiect poți alege să recondiționezi o ușă veche sau să achiziționezi o coală de pal căreia să îi dai un aspect ușor antichizat. Când montezi ușa, trebuie să fii atent la tipul de balamale ales, fiindcă acestea trebuie să susțină nu doar greutatea ușii, dar să fie și rezistente la uz intens.

Folosește mese rabatabile

Masa rabatabilă face parte din gama mobilierului inteligent fiindcă este versatilă și ocupă puțin spațiu. Acest tip de masă poate fi fix sau mobil. Masa rabatantă mobilă este ușor de camuflat și poate fi depozitată oriunde, fiindcă ocupă puțin spațiu, și e ușor de mutat dintr-o încăpere în alta. Acesteia i se pot găsi atribui și alte întrebuințări practice decât cea obișnuită - spre exemplu, poate înlocui cu ușurință raftul pentru suportul de chei de pe coridor. Masa rabatantă fixă este ideală pentru locuințele cu spațiu redus, fiind ușor de asamblat în perete. Singurul dezavantaj este faptul că trebuie să fii ferm convins de locul unde vrei să o amplasezi, fiindcă mutarea ei presupune demontarea din perete.

Aceste 4 trucuri sunt simple, se pretează oricărui tip de locuință și le poți pune în practică de unul singur, chiar dacă nu ai experiență în acest domeniu. Ele necesită doar răbdare, imaginație și puțină îndemânare. Spor la decorat!

Surse foto: Pexels.com; Freepik.com; Unsplash.com