Învăţământ

2017-09-05, 12:55:59

300 de dascăli olteni, un nou concurs pentru ocuparea unui post în şcolile oltene

Aproximativ 300 de dascăli, calificaţi şi necalificaţi, din judeţul Olt susţin miercuri Concursul judeţean pentru ocuparea posturilor didactice/catedrelor vacante/rezervate în învăţământul preuniversitar - sesiunea 2017. 294 de posturi cu angajare pe perioadă determinată sau incomplete trebuie ocupate, în urma acestui concurs.

Proba scrisă se desfăşoară în centrul de concurs organizat la Colegiul Naţional „Radu Greceanu” Slatina, miercuri, începând cu ora 9.00.

Durata de redactare a lucrării este de patru ore pentru candidaţii calificaţi şi de trei ore pentru candidaţii necalificaţi), după primirea subiectelor de concurs de către candidaţi.
Pentru asigurarea corectitudinii desfăşurării concursului şi a securităţii candidaţilor, sălile de concurs sunt supravegheate audio-video, potrivit reprezentanţilor ISJ.

Rezultatele concursului se afişează la sediul unităţii de învăţământ unde s-a desfăşurat proba scrisă şi la inspectoratul şcolar, tot miercuri.
Contestaţiile se depun şi se soluţionează la sediul inspectoratului şcolar, în ziua de joi, 7 septembrie 2017.

La concurs pot participa: candidaţii calificaţi care au obţinut cel puţin nota 5 (cinci) la inspecţia specială la clasă în cadrul concursului de Titularizare, candidaţii calificaţi care au obţinut cel puţin nota 5 (cinci) la probele practice de profil în cadrul aceluiaşi concurs. De asemenea, poate fi recunoscută şi media cel puțin 8 (opt) la inspecțiile la clasă în profilul postului, în cadrul examenului național de definitivare în învățământ, sesiunea 2017.

Locurile pe care se dă concurs sunt cele rămase libere, după ce au avut loc şedinţele publice de repartizare a posturilor pentru suplinire calificată (contract pe perioadă determinată).

„La concurs participă aproximativ 300 de candidaţi, calificaţi şi necalificaţi. În baza notei, ei pot să opteze pentru un post. Subiectele sunt concepute la nivel naţional”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISJ Olt, Mirela Paraschiv.

62 posturi complete, cu angajare pe perioadă determinată, şi 232 de posturi vacante/rezervate incomplete aşteaptă să fie ocupate în urma acestui concurs.


Comentarii

Redacţia

2017-09-05 12:55:59

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...