Agricultură

2019-01-08, 15:57:22

20 de operatori din judeţ înscrişi în agricultura ecologică, verificaţi de specialiştii DAJ Olt

36 de fermieri olteni au făcut, în 2018, agricultură ecologică. Aceştia deţin ferme de păsări, produc ecologic ouă, fructe, lucernă şi cereale. Dintre aceştia, 20 de operatori au fost controlaţi de Inspecţia în Agricultură Ecologică din cadrul Direcţiei Agricole Judeţene (DAJ) Olt.

La nivelul judeţului, anul trecut, 36 de fermeri au fost înscrişi în agricultura ecologică. Doi, unul de la Curtişoara şi altul din partea de nord a judeţului, deţin ferme în care produc ouă ecologice, în timp ce un oltean are o fermă de păsări ecologice. Totodată, la nivelul judeţului mai avem livezi, suprafeţe cultivate cu lucernă, dar şi cu cereale, toate ecologice.

Potrivit datelor DAJ Olt, 20 de operatori au fost verificaţi anul trecut de către Inspecţia în Agricultura Ecologică. Astfel, verificările au vizat: patru operatori în producţia animală-apicultură, un operator în creştea găinilor ouătoare pentru producţia de ouă ecologice, un procesator şi zece operatori specializaţi în producţia vegetală.

Inspecţia în Agricultura Ecologică, alături de inspectorii Organismului de Control au prelevat probe de la grâu, rapiţă, porumb şi floarea soarelui de la cinci operatori. Reprezentanţii DAJ Olt nu au specificat dacă aceste probe au avut depăşiri sau au fost conforme.

Comentarii

Redacţia

2019-01-08 15:57:22

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...