14 medici de familie şi-au deschis puncte de lucru şi în alte localităţi din judeţ. Doctorii au nevoie de avizul Colegiului Medicilor Olt

Potrivit datelor furnizate de reprezentanţii CAS Olt, doar comuna Vişina Nouă nu are medic de familie. La nivelul localităţilor unde era nevoie de doi medici de familie, deficitul a fost rezolvat prin deschiderea unor puncte de lucru. 14 astfel de puncte de lucru funcţionează în acest an.

Pentru deschiderea unui punct de lucru, un medic de familie are nevoie de avize de la Colegiul Medicilor Olt şi de la DSP Olt.

Mai mult de atât, preşedintele CAS Olt, Florin Ciocan, a precizat că distanţa dintre cabinetul principal, deţinut de către medic, şi punctul de lucru trebuie să fie de cel mult 15 kilometri.

„În primul rând, sunt comune unde nu era niciun medic şi a fost deschis punct de lucru. În al doilea rând, există localităţi unde era un singur medic, dar conform comisiei mixte se mai putea încadra încă un doctor. Punctele de lucru ne ajută la acordarea asistenţei medicale pentru locuitorii comunei respective. Astfel, sunt 14 medici care şi-au deschis puncte de lucru. Singura comună care nu are medic de familie, la acest moment, este Vişina Nouă, acolo unde doctorul a reziliat contractul cu CAS Olt. Celelalte comune sunt acoperite, pentru că avem un medic acolo, cu punct de lucru. Adică medicul îşi împarte timpul între cele două localităţi. Este foarte important ca localităţile să fie vecine. Distanţa maximă între cele două puncte nu trebuie să depăşească 15 kilometri. Pentru a putea să deschidă puncte de lucru, medicii au nevoie de avizul Colegiului Medicilor Olt şi cel de la DSP Olt. Dacă vin cu aceste documente, finanţăm aceste activităţi”,
a spus Ciocan.

Astfel, există puncte de lucru la Mihăeşti, Reşca (comuna Dobrosloveni), Studiniţa (Studina), Spineni, Tia Mare, Şerbăneşti, Radomireşti, Băleasa (Găvăneşti), Cherleşti (Teslui), Vulpeni, Ghimpeţeni, Vădăstriţa, Strejeşti şi Ghimpaţi (Fărcaşele).