Comunitate

2017-05-14, 15:27:17

Zeci de probe prelevate de DSVSA Olt pentru determinarea aflatoxinei şi metalelor grele din sucuri, vin, cereale, legume şi fructe

DSVSA Olt a prelevat de la începutul anului 58 de probe pentru a se vedea dacă sunt depăşite valorile maxime admise ale contaminanţilor şi aditivilor. Specialiştii olteni au prelevat aceste probe din vin, cereale, legume şi fructe, dar şi din sucuri, ulei şi paste.

DSVSA Olt a efectuat prelevări de probe conform procedurilor şi Programului de supraveghere şi control, pentru ca autorităţile să afle dacă au fost depăşite valorile maxime admise a contaminanţilor şi aditivilor.
 
Astfel, au fost prelevate probe din unităţile de fabricare a produselor din morărit, a pâinii, produselor de patisere, a băuturilor răcoritoare şi alcoolice, a conservelor de legume, a celor de depozitare a produselor alimentare, a seminţelor, legumelor şi fructelor.

„În primul trimestru au fost prelevate 30 de probe pentru determinarea contaminanţilor, respectiv pentru micotoxine de tipul aflatoxinei, dar şi pentru metale grele, cadmiu şi plumb. În cel de al doilea trimestru, au ajuns spre a fi analizate în Laborator 28 de probe pentru determinarea micotoxinelor, metalelor grele şi nitriţi”, a spus medicul din cadrul DSVSA Olt, Venera Popa.
 
Au fost efectuate determinări din vin şi cereale pentru micotoxine şi metale grele, din legume şi fructe pentru metale grele şi nitriţi, dar şi din paste, făină, ulei şi produse pe bază de porumb.
 
Totodată, la control au fost supuse şi produse de origine animală, fiind prelevate două produse finite din conserve şi preparate din carne ambalate în recipienţi din plastic, urmând a se determina dacă sunt prezente metale grele precum staniu şi melamina.
 
Menţionăm că au fost prelevate probe din produse obţinute atât din unităţi din România, cât şi din produse provenite din schimburi intracomunitare şi destinate comercializării pe piaţa din România”, a adăugat Venera Popa.
 
Dacă pentru probele prelevate în primul trimestru rezultatele sunt conforme pentru parametrii verificaţi, DSVSA Olt aşteaptă buletinele de analiză pentru cele din trimestrul al doilea.
 

Comentarii

Redacţia

2017-05-14 15:27:17

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro