Social

2018-01-12, 15:46:34

Şi-au găsit de lucru prin intermediul EURES. 131 de olteni au plecat în străinătate

De câţiva ani, mulţi dintre cei care îşi doresc să lucreze în străinătate au posibilitatea să consulte ofertele de lucru din spaţiul comunitar, prin intermediul reţelei EURES. Anul trecut, 131 de persoane din judeţul Olt şi-au găsit de lucru prin intermediul serviciului din cadrul AJOFM Olt, cei mai mulţi alegând ca destinaţie Spania.

Anul trecut 481 de persoane din judeţul Olt s-au înregistrat în baza de date pentru a-şi găsi un loc de muncă în străinătate, prin intermediul serviciului EURES din cadrul AJOFM Olt. Cele mai multe contracte au fost pentru campania agricolă. Potrivit datelor furnizate de conilierul EURES din cadrul AJOFM Olt, cei mai mulţi olteni au plecat în Spania. Este vorba despre 95 de persoane.


„Anul trecut au fost încheiate 131 de contracte. Au plecat să muncească 95 de persoane în Spania, 31 în danemarca, trei în Portugalia, o persoană în Marea Britanie şi una în Norvegia”, a precizat consilierul EURES din cadrul AJOFM Olt, Elena Ţane.


Interesul pentru munca în străinătate a mai scăzut comparativ cu alţi ani, însă cu toate astea angajatorii stroini caută forţă de muncă în judeţul Olt. Comentarii

Redacţia

2018-01-12 15:46:34

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...