Comentariul Gazetei

2019-08-06, 13:54:45

„Cazul Caracal” este radiografia societăţii româneşti

Ceea ce s-a întâmplat, în toată această perioada, este radiografia unei societăţi în care cuvântul de ordine este incompetenţă. Moartea acestor tinere, care aveau tot viitorul în faţă, este oglindirea dezastrului perfect. Totul, dar absolut totul, a mers prost, iar lanţul erorilor continuă.  Şi nu, nu este vorba, în opinia mea, doar de neglijenţă, lipsă de implicare, ci este vorba, mai ales, de incompetenţă, prostie, de oameni care au ajuns nemeritat în funcţii. Convorbirea Alexandrei cu 112 şi cu Poliţia este sfâşietoare. Este incredibil câtă incompetenţă au arătat aceşti angajaţi, care ar fi trebuit să obţină informaţii preţioase în găsirea adolescentei. Câteva întrebări de bază, iar profilul criminalului ar fi putut fi conturat. Un copil de 15 ani, traumatizat de cele întâmplate, a reuşit să-şi păstreze raţionamentul, spunându-le clar şi răspicat că se află undeva în Caracal, că a trecut pe lângă un dig, că se află într-o casă, într-o  curte, le-a precizat cartierul, le-a spus culoarea maşinii, dar ei, aceşti incompetenţi, nu au pus o întrebare simplă, legată de semnalmente, cum arată omul care te-a răpit? Copilul acesta a crezut, până în ultimul moment, că ei, oamenii legii, o vor scoate din casa groazei. Nu înţeleg cum acest monstru cu chip de om nu se afla în atenţia Poliţiei, în condiţiile în care vecinii ştiau cam ce hram poartă Gheorghe Dincă. S-au spus adevăruri pe jumătate, s-a minţit, au aruncat vina unii pe alţii, STS-Poliţie-Procuratură, pentru a ascunde incompetenţa, pentru a se acoperi, pentru a-şi spăla mâinile pătate de sânge ale unor suflete nevinovate.

Bâlbele autorităţilor denotă incompetenţă, incompetenţă care a adus teorii ale conspiraţiei. S-au prezentat fel de fel de variante, iar cazul este departe de a fi elucidat. Este Gheorghe Dincă unealta unei reţele de trafic de persoane? Este un criminal în serie? Se bucură acest monstru de protecţia unor purtători de uniformă, care ar trebui să acţioneze în spiritul legii?

Modul greşit în care au acţionat autorităţile în misiunea de salvarea a Alexandrei denotă, înainte de toate, incompetenţă. De fapt, nu ne mai miră că în plin scandal al cazului de la Caracal, doi poliţişti din Galaţi asistă pasivi şi nu coboară din maşină pentru a ajuta o fată de 14 ani, plină de sânge, asupra căreia plana suspiciunea de viol. Sancţiunea acestora e de toată jena, vor patrula pe jos! Erorile şi ororile vor continua... „Cazul Caracal” este radiografia societăţii româneşti.


Comentarii

Redacţia

2019-08-06 13:54:45

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...