Administraţie

2013-03-03, 17:21:31

„Autostrada Piteşti-Craiova va trece prin nordul judeţului şi foarte aproape de Slatina”

Darius Vâlcov, senator pe Colegiul 1 Slatina şi nordul judeţului, a declarat, vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, că autostrada Piteşti-Craiova va trece foarte aproape de Slatina.

Parlamentarul a arătat, de asemenea, că cea mai mare parte a autostrăzii de aproape 100 de kilometri va trece prin judeţul Olt.

 

„Sperăm ca la sfârşitul lunii martie, când va avea loc depunerea ofertelor pentru această autostradă de 96 de kilometri, să vină cât mai mutle firme. Autostrada Piteşti-Craiova va trece prin nordul judeţului şi foarte aproape de Slatina, încă nu ştim locaţia exactă pentru că va trebui să existe un studiu de fezabilitate. Dacă tragem o linie dreaptă între cele două capitale de judeţ, Piteşti şi Craiova, vedem cât de aproape trece de Slatina şi cât de mult, aproape jumătate, străbate judeţul nostru. Aşadar, la sfârşitul lui martie vom şti exact”, a declarat Darius Vâlcov.


Senatorul de Slatina a mai declarat că în zilele următoare va avea discuţii cu Dan Şova, ministrul Marilor Proiecte, despre studiul de fezabilitate pentru centura ocolitoare a municipiului Slatina.

 

„Chiar ieri am avut o discuţie cu domnul ministru Şova. Săptămâna viitoare voi fi din nou la dumnealui la birou pentru că mă interesează foarte mult şi demararea procedurilor pentru studiul de fezabilitate al centurii municipiului Slatina, dar mă interesează foarte mult şi ca acest angajament al nostru şi al premierului Victor Ponta să fie realizat şi să înceapă în acest mandat. Ideal ar fi să se şi finalizeze”, a mai spus Vâlcov.

Autostradă egal investitori


Senatorul Vâlcov a mai arătat că o autostradă care va trece prin judeţ va duce la creşterea nivelului de trai, prin atragerea de investitori.

 

„Dacă vom avea norocul, şi eu sper din toată inima, ca o autostradă să brăzdeze judeţul Olt, ar fi ceva extraordinar. În plan este şi Autostrada Sudului care, de asemenea, ar brăzda judeţul Olt, ceea ce ar însemna un noroc şi mai mare. Dacă autostrada Piteşti-Craiova va trece pe lângă Slatina, ar fi absurd ca Autostrada Sudului să nu treacă prin Caracal. Dacă am avea acest dublu noroc, foarte mulţi investitori asta cer, în primul rând, să aibă o infrastructură rutieră cât mai rapidă, astfel încât să poată să-şi transporte marfa. Avem un mic avantaj că suntem aproape de Piteşti, dar aproape că nu suntem legaţi de vestul ţării. Dacă se vor implica şi Ford şi Pirelli şi Alro, toată lumea, cred că vom reuşi”, a mai declarat Darius Vâlcov.


Ministrul  IMM-urilor, Mediului de Afaceri şi Turismului, Maria Grapini, a declarat, zilele trecute, cu ocazia unei vizite în municipiul Craiova, că autostrada Craiova - Slatina - Piteşti va deveni realitate în maximum doi ani, lucrările urmând să înceapă în cursul acestui an. Declaraţia ministrului vine să spulbere, astfel, zvonurile apărute în ultima vreme potrivit cărora lucrarea menţionată ar fi fost amânată.

Comentarii

Redacţia

2013-03-03 17:21:31

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...