Sănătate

Foto CAS Olt a controlat furnizorii de servicii medicale. Neregulile depistate, dar şi suma record imputată

CAS Olt a controlat furnizorii de servicii medicale. Neregulile depistate, dar şi suma record imputată

Peste un milion de lei este suma imputată medicilor de familie, furnizorilor de investigaţii medicale paraclinice, farmaciilor sau stomatologilor, în urma unor controale efectuate de Casa de Asigurări de Sănătate Olt. Printre abateri s-au regăsit prescrierea de medicamente compensate fără respectarea protocoalelor terapeutice, pacienţi care aveau atât internare continuă cât şi de zi sau recepeţionarea greşită a unor medicamente (coduri CIM.)

Foto Florin Popa şi Mirela Stăncioiu au promovat concursurile de director medical şi director îngrijiri medicale, în cadrul Spitalului Slatina

Florin Popa şi Mirela Stăncioiu au promovat concursurile de director medical şi director îngrijiri medicale, în cadrul Spitalului Slatina

Medicul Florin Popa este directorul medical al celei mai mari unităţi medicale cu paturi din judeţul Olt. Acesta va avea un mandat de trei ani, după promovarea concursului organizat de SJU Slatina. Mirela Stăncoiu a luat şi ea concursul pentru postul de director îngrijiri medicale, fiind deja la al treilea mandat de trei ani în această funcţie. 


Învăţământ

Foto Liceul Tehnologic „Petre S. Aurelian” implementează un proiect prin care va introduce o nouă disciplină la clasele Turism şi Alimentaţie

Liceul Tehnologic „Petre S. Aurelian” implementează un proiect prin care va introduce o nouă disciplină la clasele Turism şi Alimentaţie

Liceul Tehnologic „Petre S. Aurelian” va implementa, începând cu anul şcolar 2023-2024, la clasele din domeniul Turism și Alimentație, proiectul Education for Sustainable Cooking, un proiect adresat elevilor și profesorilor din învățământul profesional și tehnic, inițiat de Carrefour România și Fundația WorldSkills România, cu sprijinul Fundației Carrefour din Franța. Practic, o nouă disciplină care are la bază principiile gastronomiei sustenabile va fi studiată de elevii claselor Turism şi Alimentaţie.