FOTO. CSM Slatina pierde duelul cu Unirea Constanţa. Daniel Oprescu: „Le-am atras atenţia că întâlnim o echipă care, dacă are de ce să se agaţe, se agaţă”

Invincibilă de pe data de 15 august, pe teren propriu, echipa de fotbal CSM Slatina a pierdut, scor 1-0, meciul din cadrul etapei a XIII-a, disputat pe Stadionul „1 Mai” şi ratează şansa de a urca în play-off.

 

CSM Slatina, formaţie care a surprins prin rezultatele înregistrate în acest sezon, câştigând împotriva unor formaţii cu pretenţii precum Concordia Chiajna, Csikszereda Miercurea Ciuc sau Politehnica Iaşi, a pierdut cu Unirea Constanţa şi a ratat şansa de urca pe loc de play-off.

Golul care a decis soarta partidei a fost marcat la jumătatea primei reprize dintr-o singură ocazie avută de oaspeţi, în prima parte a confruntării, de către Romeo Niţă, care a primit o minge pe culoar, a trecut de goalkeeper-ul Ionuţ Pop, ieşit în întâmpinare, şi a trimis în poarta goală.

Slătinenii au avut ocazii importante în primele 45 de minute, printre care o bară transversală la un şut al lui Leaţă, chiar înainte de intarea la vestiare.

CSM Slatina a căutat golul şi în actul secund, inclusiv fundaşul central Alexandru Sălcianu fiind aruncat în atac, însă partida s-a încheiat cu o înfrângere pe teren propriu, pe care slătinenii nu o mai cunoscuseră de pe data de 15 august, când au cedat greu în faţa celor de la CSA Steaua.

 

Daniel Oprescu: „Dacă jucăm altceva, nu luăm niciun punct”


  • Foto FOTO. CSM Slatina pierde duelul cu Unirea Constanţa. Daniel Oprescu: „Le-am atras atenţia că întâlnim o echipă care, dacă are de ce să se agaţe, se agaţă”


Antrenorul grupării slătinene, Daniel Oprescu, s-a arătat nemulţumit, pentru că jucătorii săi nu au respectat ceea ce pregătesc zi de zi la antrenamente.

 Dacă încercăm să jucăm altceva decât putem, decât au calităţi aceşti băieţi, atunci nu doar că nu batem pe nimeni, dar nu facem niciun punct. Le-am atras atenţia de vreo două săptămâni, de când au început să creadă că pot să joace altceva. Am mai văzut în Campionatul Angliei. Leicester, după ce a câştigat campionatul, a încercat să joace altceva, iar după 20 de etape era la retrogradare

Băieţii aceştia au nişte calităţi, pe ale trebuie jucat, pe acele calităţi au făcut nişte puncte. În momentul în care încercă să joace altceva, decât calităţile lor, se alege praful”, a declarat Daniel Oprescu.

Tehnianul grupării slătinene se aştepta la un meci dificil contra celor de la Unirea Constanţa, formaţie care în urmă cu câteva etape a învins o aspirantă la promovare, Gloria Buzău, cu 3-1.

 „Am mai spus-o, când nu poţi să câştigi, e foarte important să nu pierzi. Le-am atras atenţia, toată săptămână şi chiar înainte de meci, că această echipă dacă are de ce să se agaţe, se agaţă şi meciul va deveni foarte greu. Le-am spus că dacă vor marca primii, meciul va fi infernal...De aia era important ca noi să ne păstrăm strategia pe care am abordat-o, să ne apărăm foarte bine, să nu primim gol, lucru care nu s-a întâmplat”, a mai spus Daniel Oprescu.

 Cu o victorie, CSM Slatina putea urca pe loc de play-off, care să-i confere linişte în perspectiva atingerii obiectivului, menţinerea în Liga a II-a.

 „Sanşe de play-off sunt...Obiectivul nostru este salvarea de la retrogradare. În primul rând trebuie să fim realişti, pentru că am auzit spunându-se avem echipă de primele locuri...Să fim serioşi, dacă nu ne uităm că unii jucători au altfel de calităţi decât cele pe care le urmăreşte toată lumea şi pot juca fotbal şi pot să aibă eficienţă, atunci ne îmbătăm cu apă rece.

 

Ne dorim să scoatem maximum din cele trei etape, să facem cât mai multe puncte până în iarnă, pentru că din iarnă încolo vor mai fi doar trei meciuri din sezonul regulat, şi dacă nu eşti acolo să ai o diferenţă de puncte, care să-ţi confere o oarecare linişte, s-ar putea să fie foarte complicat. Şi va fi foarte complicat”, a conchis antrenorul grupării slătinene, Daniel Oprescu.

 CSM Slatina se află în continuarea pe locul şapte în Liga a II-a, sub linia play-off-ului, cu 19 puncte acumulate.