Emil Albotă (PSD Olt): Programele „Student Invest” și „Family Start” au intrat în linie dreaptă!

Deputatul PSD Olt Emil Albotă vorbeşte, de Ziua Educaţiei, despre noile programe aprobate de Guvern pentru sprijinul românilor.

Este vorba despre programele „Student Invest” şi „Family Start”.
 
„Am ales Ziua Educației pentru promovarea a doua programe dedicate tinerilor, care cred în propriile visuri și vor să-și continue studiile sau să-și întemeieze o familie. Programele "Student Invest" și "Family Start" au intrat în linie dreaptă! Prin aceste două programe, vor putea fi accesa credite garantate de stat în proporție de 80% și cu dobânzi subvenționate”, a transmis Albotă.

„Student Invest” este o oportunitate pentru fiecare student de a obține un credit de până la 50.000 de lei. Acești bani vor putea fi utilizați pentru plata taxelor școlare, a chiriei pe durata studiilor sau pentru achiziția de cărți.

Familiile, care sunt la început de drum, vor putea ca prin „Family Start” să împrumute suma maximă de 75.000 de lei. Ele vor putea folosi acești bani pentru evenimentele importante din viața lor, pentru achiziția unei mașini cu 7 locuri, dar și pentru educația și creșterea copiilor.

„La mulți ani de ziua Educației tuturor dascălilor care inspiră elevi,  luminează minți și schimbă destine, dar și tuturor elevilor și studenților, care văd în educație "adevărul, calea și viața"”, mai spune deputatul.