Din culisele Calendarului Pirelli 2023 - Scrisori de dragoste către muză

Titlul Calendarului Pirelli 2023, produs de către Emma Summerton, este intitulat “Scrisori de Dragoste către Muză” (“Love Letters to the Muse”) și va conține unele dintre cele mai calitative capturi făcute de către Summerton în New York și Londra. Conceptul calendarului Pirelli 2023 cuprinde Muze, caractere imaginare și arhitecturale ce au inspirat-o pe fotografă de-a lungul timpului. Reprezintă un tribut adus tuturor Femeilor ce au inspirat-o pe Summerton, pornind de la mama sa, până la o colecție de femei cântărețe, actrițe, artiste, scriitoare, activiste, pictorițe și multe altele. Multe dintre ideile acesteia vin de la aceste femei, atât reale, cât și imaginare.

"Încă de la începutul călătoriei mele în fotografie, am fost ghidată de imaginea pe care o am asupra Femeii. De unde vine aceasta? Unde vrea să meargă? Pe cine iubește? Cum iubește? Ce o ghidează? Cum se imaginează pe ea în lume? Cum devine imaginea pe care o are despre ea însăși? În primul rând pun aceste întrebări, apoi le proiectez în povestea pe care încerc să o spun sau în emoția pe care sper că o transmit. Intenția este de a îl inspira pe cel ce vizualizează să își deschidă mintea și să viseze cu mine",explică fotografa australiancă ce a pozat ce-a de-a 49-a ediție a “The Cal™” în cele trei zile, în New York în luna iunie, urmând o singură zi de fotografii în Londra, în iulie.

"Am remarcat munca Emmei Summerton prin faptul că imaginile ei reprezintă un vis și o Lume magică, bogată în culori și imaginație. La fel cum trăim într-o lume unde “realul” și “irealul” se întâlnesc la frecvențe înalte, ea a părut artista perfectă pentru a interpreta acest moment și în același timp de a aduce o contribuție semnificativă tradiției Calendarului Pirelli", declară Marco Tronchetti Provera, Pirelli Executive Vice Chairman și CEO.

Acestea sunt Muzele reprezentate de către modele.

Adwoa Aboah, Regina;
Adut Akech, Prinzătoarea de Vise;
He Cong, Ințeleapta;
Cara Delevingne, Interpreta;
Ashley Graham, Activista;
Bella Hadid, Zâna;
Karlie Kloss, Savantul Tehnologiei;
Precious Lee, Povestitoarea;
Lila Moss, Clarvăzătoarea;
Sasha Pivovarova, Pictorița;
Emily Ratajkowski, Scriitoarea;
Guinevere van Seenus, Fotografa;
Lauren Wasser, Atleta;
Kaya Wilkins, Muziciana.

Prezentarea “Scrisori de dragoste către Muză” (“Love Letters to the Muse”) va avea loc, ca de obicei, în această toamna, în Noiembrie.