DGASPC Olt a angajat, în luna martie, alţi doi asistenţi maternali

Continuă procesul de recrutare a asistenţilor maternali în cadrul proiectului derulat de DGASPC Olt „TEAM-UP: Progres în calitatea îngrijirii alternative a copiilor”. În ultimele luni, 14 persoane au depus solicitări, iar două persoane au fost deja angajate.

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Olt, în calitate de partener, în cadrul Proiectul  „TEAM-UP: Progres în calitatea îngrijirii alternative a copiilor”, cod SMIS 127169, împreună cu Autoritatea Națională pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilități, Copii și Adopție în calitate de beneficiar, desfășoară începând cu 01 ianuarie 2019 o campanie de identificare și recrutare a persoanelor cu domiciliul în județul Olt, care doresc să devină asistenți maternali profesioniști.

Proiectul  „TEAM-UP: Progres în calitatea îngrijirii alternative a copiilor” are ca obiectiv prioritar reducerea numărului de copii și tineri plasați în instituții, prin consolidarea rețelei de asistenți maternali profesioniști.

 „Începând cu 1 ianuarie și până în prezent, au fost depuse la sediul DGASPC Olt un număr de 14 cereri de evaluare  de către persoane cu domiciliul în județul Olt care doresc să devină asistenți maternali profesioniști, două dintre acestea fiind evaluate favorabil, 5 fiind în curs de evaluare, iar 7 cereri au fost respinse.  În luna martie 2022 au fost angajați 2 asistenți maternali profesioniști”, transmite DGASPC Olt. 

În cursul acestei lunii, DGASPC Olt a informat trei primării din județul Olt cu privire la continuarea procesului de angajare de noi asistenți maternali profesioniști, solicitând sprijinul acestora pentru distribuirea de afișe și flyere, în acest sens promovând Proiectul „TEAM-UP: Progres în calitatea îngrijirii alternative a copiilor”. 

Întrucât în anul 2022, obiectivul constă în angajarea a 10 de asistenți maternali profesioniști noi,  Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Olt face în continuare apel către persoanele cu domiciliul în județul Olt, care doresc să devină asistenți maternali profesioniști, să ia legătura prin fax la nr. 0249412692, telefon nr.  0372-713562, 563, 564, 565, 0349-408182–  (interior 51),  e-mail: office@dgaspc-olt.ro cu Serviciul Management de Caz pentru Copil, pentru informații privind procedura de obținere a atestatului de asistent maternal profesionist sau să acceseze site-ul www.dgaspc-olt.ro.