CSM Slatina-Dunărea Călăraşi, cel mai important eveniment fotbalistic din ultimii ani. Fii suporter pe „1 Mai”, în lupta din 16-imile Cupei României!

După ani de zile în care microbiştii nu au mai avut ocazia să urmărească meciuri de acest nivel, Stadionul „1 Mai” este gazda celui mai important eveniment fotbalistic. O echipă din Liga I, Dunărea Călăraşi, vine la Slatina. Gruparea CSM Slatina, singura din ţară de nivelul Ligii a IV-a rămasă în Cupa României, va întâlni, în 16-imile de finală, Dunărea Călăraşi. Accesul suporterilor pe stadion este gratuit. Pentru o bună desfăşurare a evenimentului, la tribuna oficială şi în parcarea din incinta Complexului „1 Mai” se va intra pe bază de invitaţie, respectiv tichet acces-parking.

Meciul sezonului pentru CSM Slatina. Gruparea pregătită de Bobi Verdeş primeşte vizita echipei din Liga I, Dunărea Călăraşi, în cadrul 16-imilor de finală ale Cupei României. Slătinenii au eliminat Cozia Călimăneşti (scor 3-2), U Craiova 1948 (2-0), CSO Filiaşi (12-11 la penalty-uri) şi FC Argeş (2-0), ajungând astfel să aducă pe Stadionul „1 Mai” o echipă de pe prima scenă a fotbalului românesc.

Este prima dată după Revoluţie, când Stadionul „1 Mai” primeşte vizita unei echipe din Liga I într-un meci oficial cu o echipă locală. Prin urmare, este cel mai important eveniment fotbalistic, după ani buni în care nu s-au mai organizat meciuri de acest nivel. Mai mult, CSM Slatina este singura echipă de nivelul Ligii a IV-a din ţară, care a ajuns în 16-imile Cupei României.

Dunărea Călăraşi este marea favorită la victorie, având în vedere diferenţa de eşaloane. Cel mai probabil, Dan Alexa va alinia un prim unsprezece care-i va avea în componenţă pe fostul stelist Alexandru Borceanu, fundaşul Alin Şeroni, dar şi alţi jucători care au fost rezerve cu FCSB.

De cealaltă parte, pentru CSM Slatina accederea în 16-imi reprezintă o performanţă, iar o eventuală calificare în optimi ar reprezenta un moment istoric pentru o echipă din Liga a IV-a. Acest lucru este extrem de greu, însă nu imposibil.
Meciul se dispută într-o singură manşă, eliminatorie. Dacă după 90 de minute de joc va exista egalitate, atunci se vor disputa două reprize de prelungiri a câte 15 minute. În cazul în care egalitatea se va menţine, se vor executa penalty-uri.

CSM Slatina-Dunărea Călăraşi se va disputa miercuri, 26 septembrie, cu începere de la ora 16.30, pe Stadionul „1 Mai”. Intrarea este liberă. Pentru o bună desfăşurare a evenimentului, accesul la tribuna oficială se va face pe bază de invitaţie, în timp ce parcarea în incinta Complexului „1 Mai” va fi posibilă în baza unui tichet parking-acces, care ţine loc şi de invitaţie la tribuna oficială.