Cod Portocaliu de caniculă, în judeţul Olt. Vineri şi sâmbătă temperaturile vor ajunge la 40 de grade

Meteorologii anunţă temperaturi extreme în următoarele zile, iar disconfortul termic va fi unul accentuat. Potrivit ANM, temperaturile vor ajunge în zilele de vineri şi sâmbătă la 40 de grade.

 

Potrivit ANM, în Banat, Crișana, Oltenia și în sud-vestul Transilvaniei și al Munteniei vremea va fi caniculară. Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între 35…37 de grade, iar disconfortul termic va fi ridicat. Indicele temperaturăumezeală (ITU) va depăși local pragul critic de 80 de unități.

De asemenea, în zilele de 22, 23 și 24 iulie, valul de căldură se va extinde și va cuprinde cea mai mare parte a țării și se va intensifica treptat, disconfortul termic va crește, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

În general temperaturile maxime se vor situa între 35 și 37 de grade, iar cele minime vor fi de 18…20 de grade.

COD PORTOCALIU de caniculă

Pe parcursul zilelor de vineri și sâmbătă (22 și 23 iulie) în Banat, Crișana, sudul Olteniei, sud-vestul Munteniei, nord-vestul Transilvaniei și în vestul Maramureșului valul de căldură se va intensifica. În general după-amiaza se vor înregistra valori termice de 38…40 de grade, iar noaptea nu vor coborî sub 20…22 de grade și prin urmare disconfortul termic va fi accentuat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.