Caniculă şi vijelii în mai multe judeţe din ţară. Valul de caniculă se va extinde şi intensifica

Meteorologii au emis un Cod Galben de instabilitate atmosferică, pentru mai multe judeţe din ţară, în intervalul de valabilitate 24 august, ora 12.00 – 24 august, ora 23.00. Vor fi vijelii, ploi torenţiale şi descărcări electrice, însă nu scăpăm nici de caniculă.

Potrivit ANM, în sudul și estul Transilvaniei, în cea mai mare parte a Olteniei, în vestul și nordul Munteniei, precum și în zonele de munte vor fi perioade cu instabilitate atmosferică, ce se va manifesta prin intensificări ale vântului (rafale de 55...70 km/h), vijelii, descărcări electrice, averse torențiale și izolat grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor fi de 20...25 l/mp și izolat de peste 30...40 l/mp. Manifestări de instabilitate atmosferică vor fi pe arii restrânse și în restul regiunilor.

Totodată, în intervalul 24-25 august, va fi Cod Galben de caniculă şi disconfort termic, în vestul, sud-vestul și sudul teritoriului.

„Disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor situa în general între 33 și

36 de grade, iar minimele se vor încadra între 17 și 22 de grade. La finalul săptămânii valul de căldură se va extinde în toată țara și se va intensifica din nou”, transmite ANM.