Blocul Medical al Spitalului Slatina, reabilitat termic de CJ Olt cu fonduri din PNRR

Consiliul Judeţean Olt a aprobat, miercuri, trei noi proiecte ce vizează reabilitarea termică a unor clădiri ale unor instituţii din subordine, printre care şi Blocul Medical al Spitalului Slaina. Finanţarea va fi asigurată prin Planul Naţional de Redresare şi rezilienţă (PNRR)

Preşedintele CJ Olt, Marius Oprescu, a declarat că forul judeţean va atrage, în total, aproximativ 12 milioane de euro pentru reabilitarea termică şi creşterea eficienţei energetice a cinci clădiri pe care le are în administrare.


„Pe Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), până în momentul de faţă, Consiliul Judeţean Olt a depus deja două proiecte. Este vorba despre sediul DGASPC şi Blocul Materno-Infantil de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina. Astăzi am mai aprobat indicatorii epntru încă trei proiecte. Aici vorbim despre Secţia Medicală a Spitalului Judeţean, Căminul de Bătrâni Slatina, care se află în subordinea DGASPC, şi Centrul Militar Judeţean, clădire pe care noi o avem în proprietate şi o administrăm. Împreună, toate aceste cinci proiecte însumează cam 12 milioane de euro, bani pe care reuşim să-i atragem prin PNRR. Cu proiectele de astăzi, la spital rămân de reabilitat doar Medicina Legală şi Secţia Infecţioase din curtea spitalului”, a declarat Marius Oprescu.