Au fost reţinuţi şase membri ai grupării care fura combustibil direct din conductele Petrom

Şase persoane au fost reţinute pentru 24 de ore, după percheziţiile desfăşurate, miercuri, de poliţiştii şi procurorii olteni, în Olt, Argeş şi Teleorman, la grupări specializate în furtul de produse petroliere direct din conductele Petrom.

În cursul zilei, cei şase urmează să fie prezentaţi instanţei cu propunerea arestării preventive pentru 30 de zile.

„În urma probatoriului administrat, la data de 23 noiembrie a.c., sub supravegherea procurorului de caz, din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, pe numele a 6 persoane, a fost emisă câte o ordonanță de reținere pentru 24 de ore, acestea fiind introduse în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Olt”
, transmite IPJ Olt.

41 de percheziţii au fost desfăşurate, miercuri, de poliţiştii şi procurorii olteni, în judeţele Olt, Argeş şi Teleorman, într-un dosar privind furturi de combustibil din conductele Petrom. Gruparea avea chiar o maşină modificată special pentru aceste operaţiuni.

Potrivit unui comunicat remis de IPJ Olt, au fost desfăşurate 41 de percheziții domiciliare, în județele Olt (34), Argeș (5) și Teleorman (2), la persoane fizice și juridice, pentru destructurarea a trei grupări infracționale organizate, specializate în sustragerea de produs petrolier.

În judeţul Olt au fost percheziţii în localitatea Tia Mare şi în zona Potcoava-Icoana.

Anchetatorii spun că, începând cu anul 2020, mai multe persoane, cu vârste cuprinse între 20 și 50 de ani, ar fi constituit trei grupări infracționale organizate, în scopul furtului de produs petrolier.

Persoanele ar fi folosit un mod deosebit de operare, prin folosirea unui autoturism special adaptat pentru comiterea faptelor, folosirea de cagule și distrugerea sistemelor de supraveghere ale Petrom.

În urma percheziţiilor, au fost descoperite și ridicate, în vederea continuării cercetărilor, aproximativ 20 de tone de produs petrolier.

12 persoane au fost aduse la audieri, la Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

La activități au participat polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt,  luptători din cadrul serviciilor pentru acțiuni speciale Olt și Argeș și jandarmi din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Olt.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, Inspectoratului de Poliție Județean Argeș și Inspectoratului de Poliție Județean Teleorman.