Altur Slatina îşi va suspenda activitatea temporar, din 18 aprilie, din cauza conflictului din Ucraina

Compania Altur Slatina îşi va suspenda activitatea temporar, în perioada 18 aprilie - 1 mai, pe fondul evoluţiei conflictului dintre Rusia şi Ucraina.Potrivit unui comunicat transmis vineri Bursei de la Bucureşti, pentru o mare parte dintre salariaţi vor fi suspendate contractele individuale de muncă.

"Măsurile sunt luate având în vedere situaţia generată de conflictul armat din Ucraina, care a condus la întreruperea activităţii economice din Ucraina, precum şi la instituirea de către comunitatea internaţională împotriva Federaţiei Ruse şi a Belarusului de sancţiuni economice, de restricţii financiare şi de restricţii privind relaţiile economice. Pe fondul evoluţiei conflictului dintre Rusia şi Ucraina, Altur SA înregistrează o scădere a volumului activităţii de producţie cauzată de lipsa comenzilor din partea clienţilor externi (ZF Braking Systems Poland Sp. Z o.o., ZF Automotive Czech s.r.o) care şi-au redus activitatea de producţie, anulând comenzile de achiziţie", se precizează în comunicatul citat.

S.C. Altur S.A. este o societate pe acţiuni al cărei obiect de activitate constă în fabricaţia de piese turnate din aliaje de aluminiu şi pistoane auto pentru autovehicule, tractoare, autocamioane, fabricaţia de piese turnate din aluminiu pentru industria electrotehnică.