Alimentarea cu apă a fost întreruptă în Valea Mare. CAO: „Nu mai folosiţi apa din reţeaua publică în agricultură”

Din cauza consumului mare de apă, din ultimele zile, unul din bazinele de alimentare cu apă din comuna Valea Mare s-a golit complet. Compania de Apă Olt a întrerupt alimentarea cu apă, pâna la ora 16.00, pentru reumplerea bazinului. De asemenea, furnizorul face apel la populaţie să nu mai folosească apa pentru udatul grădinilor.

Alimentarea cu apă este oprită, până la ora 16.00, în Satu Nou, Satu Vechi, Toboșarului și Țignea, pentru reumplerea bazinului și evitarea unei întreruperi totale a serviciului de alimentare cu apă, în toată comuna, anunţă CAO Olt.

Facem apel la cetățenii din comuna Valea Mare să nu mai folosească apa din rețeaua publică în agricultură, ci numai pentru consumul casnic❗️

Apa din rețeaua publică de alimentare cu apă nu se foloseste pentru a uda grădina, gazonul și pentru umplerea bazinelor.

Acest lucru este prevăzut și în contractul încheiat între Compania de Apă Olt și clienți, dar și la art. 229 din Ordinul nr.88/2007 al ANRSC.

Să nu uităm că județul Olt se află sub atenționare de Cod Portocaliu de caniculă, în următoarele zile, că traversăm o perioada de secetă pedologică, adică rezerva de apă este scăzută în sol și trebuie să fim mai atenți și mai responsabili atunci când deschidem robinetul.

CONSUMĂM APA, NU O RISIPIM!”, transmite CAO Olt.