Admiterea la liceu 2022. Au fost publicate rezultatele repartizării computerizate

Ministerul Educaţiei a publicat, joi dimineaţă, rezultatele primei etape a repartizării computerizate la liceu.    

În judeţul Olt, a existat o singură medie de 10 la admitere. Este vorba despre o elevă din Tia Mare care a fost admisă la Liceul Teoretic „Alexandru Ioan Cuza” Corabia, specializarea matematică-informatică.

Rezultatele pot fi consultate aici.

103 locuri au rămas libere, la liceele din judeţ, după prima etapă a repartizării computerizate.

În calendarul admiterii la liceu urmează următoarele etape:

15 – 20 iulie 2022: Depunerea dosarelor de înscriere la școlile la care candidații au fost repartizați.

20 iulie 2022: Transmiterea de către unitățile de învățământ liceal a situației locurilor rămase libere în urma neînscrierii candidaților admiși în această etapă de admitere.

21, 22 și 25 iulie 2022: Rezolvarea de către comisia de admitere județeană/ a municipiului București, a situațiilor speciale apărute după etapa de repartizare computerizată.
Va fi organizată şi a doua etapă a repartizării computerizate la liceu. Iată calendarul:

Pe 25 iulie, sunt afișate la centrele de admitere situațiile referitoare la locurile rămase libere.

Pe 26 iulie, candidații se înscriu la probele de aptitudini sau la cele pentru verificarea cunoștințelor de limbă modernă sau maternă.

Între 27 și 28 iulie au loc probele anterior amintite.

Între 28 și 29 iulie vor fi afișate rezultatele la probele de aptitudini și la probele de verificare a cunoștințelor de limbă maternă sau modernă.

Între 1 și 3 august sunt primite cererile de înscriere de la candidații care nu au obținut un loc la liceu la momentul primei etape de repartizare computerizată. Vorbim aici despre candidați respinși la probele de aptitudini sau de verificare a cunoștințelor de limbă, despre elevii care nu au fost repartizați, deși au participat la prima sesiune. Sunt luați în calcul aici și elevii care candidează pe locuri speciale pentru rromi sau pentru cei care candidează pe locurile alocate elevilor cu CES.

Între 4 și 5 august are loc repartizarea candidaților. Aceasta are loc conform unei proceduri pe care o stabilesc comisiile de admitere de la nivel județean sau de la nivelul Bucureștiului.
 
În data de 6 august sunt transmise către Centrul național de admitere rezultatele finale ale repartizării, fiind încheiate astfel și operațiunile specifice în aplicația computerizată.