Accident de muncă la Alro Slatina. Un angajat s-a electrocutat

Accident de muncă în această dimineaţă, la Alro Slatina. Un electrician, în vârstă de 34 de ani, a fost rănit în timp ce încerca să înlocuiască un transformator. Potrivit ITM Olt, în timpul operaţiunii s-a produs un arc electric, care l-a aruncat pe bărbat de la aproximativ doi metri înălţime. În cădere, muncitorul s-a lovit la cap de o structură metalică. El a fost transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina.

Un muncitor, în vârstă de 34 de ani, a suferit un grav accident de muncă în această dimineaţă. Potrivit ITM Olt, bărbatul, angajat al Alro Slatina, s-a electrocutat în timp ce schimba un transformator. În cădere, acesta s-a lovit puternic la cap.

„În data de 6 iulie 2022, un lucrător al SC. ALRO S.A., electrician în cadrul secţiei Electro-energetic, fiind repartizat de către un coleg inginer să înlocuiască împreună cu şeful de manevră şi un alt coleg electrician transformatorul de 6 kV, amplasat în staţia ce deserveşte secţia Turnătorie, în jurul orei 7,25, în timp ce colegii descărcau din autoutilitare secţiei sculele şi echipamentele electroizolante, lucrătorul menţionat a mers şi a deschis lacătul la staţie, s-a urcat pe transformator şi în momentul în care a intrat în zona câmpului electric s-a produs un arc electric care l-a aruncat de pe transformator de la o înălţime de aproximativ 1,8 metri“, a precizat purtătorul de cuvânt al ITM Olt, Bogdan Ţucă.

În cădere, lucrătorul s-a lovit cu capul de structura metalică pe care este amplasat transformatorul, astfel că bărbatul a suferit un traumatism cranian.

 „A fost solicitată intervenţia ambulanţei societăţii ALRO, care a sosit imediat şi i-a acordat îngrijiri medicale. Ulterior s-a solicitat ambulanţa, prin serviciul 112, şi la ora 8,00 lucrătorul a fost transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina, secţia UPU, pentru investigaţii şi tratament de specialitate“, a mai declarat Ţucă.