TMK Artrom a dat în judecată ANAF

TMK Artrom a contestat în instanță ordinul Agenției Naționale de Administrare Fiscală prin care fondurile societății au fost înghețate. Decizia a dus la paralizarea activității firmei și la mișcări sindicale de amploare.


Procesul a fost înaintat de compania din Slatina pe 31 martie 2022, la o săptămână după ce ANAF a anunțat măsurile împotriva societății, notează jurnaliştii de la caon.ro.

Acțiunea a ajuns pe rolul Curții de Apel București, la secția IX contencios administrativ și fiscal, iar primul termen a fost fixat pentru data de 12 aprilie 2022.

Până acum, au tot fost făcute demersuri legale pentru deblocarea situaţiei, au fost proteste paşnice, însă singura problemă rezolvată de ANAF a fost aceea a deblocării conturilor de salarii, salarii care dacă nu există activitate nu au din ce să fie plătite.

„Se împlineşte o lună de când Guvernul a hotărât că nepăsarea este singura metodă de a fi european. Blocarea conturilor şi a activităţii este metoda simplă şi eficientă prin care este pus pe butuci unul dintre puţinele complexe metalurgice din România (Reșița-Slatina) care are comenzi, a făcut faţă valului de Covid, nu are datorii, plăteşte salariile, plăteşte impozite/taxe și mai asigură, pe lângă cei 2.500 angajaţi, circa 1000 locuri de muncă pe orizontală. Chestia cu șomajul tehnic e o treabă politică şi atât”, susţine directorul uzinei reşiţene a TMK, Romulus Ioan.

TMK Artrom are conturile blocate ca urmare a sancţiunilor impuse Rusiei şi oamenilor de afaceri apropiaţi Kremlinului. Printre aceştia se numără patronul TMK, Dimitri Aleksandrovici Pumpianski, care între timp ar fi cedat acţiunile. Singurele plăţi deblocate au fost salariile către angajaţi.