Spitalul Județean Slatina - dotări la standarde înalte. Stadiul investiţiilor din fonduri europene şi de la bugetul CJ Olt

Spitalul Județean Slatina beneficiază și anul acesta de investiții considerabile în aparatură modernă, finanțate cu ajutorul fondurilor europene, dar și din bugetul propriu al Consiliului Județean Olt.

În cadrul proiectului cu finanțare europeană „Îmbunătățirea capacității de gestionare a Covid-19, la Spitalul Județean de Urgență Slatina”, sunt livrate sau în curs de livrare echipamente medicale în valoare de peste 15,1 milioane lei, iar până la sfârșitul anului va sosi aparatură de încă 25 milioane lei.

Printre aparatura în curs de licitație, cele mai valoroase echipamente medicale sunt: o linie laparoscopică pentru secția chirurgie generală, 5  aparate_radiologice RX mobile și fixe, 2  Ecografe portabile,  Analizor biochimie, 60 de Monitoare funcții vitale, 4 Aparate ventilație mecanică, 55 Seringi automate,  Sistem videoendoscopic urologie, Trusa de videoendoscopie digestivă cu accesorii (videogastroscop, videocolonoscop, accesorii pentru endoscopie digestivă, accesorii pentru ERPCP),  2 Aparate anestezie, 2 Mese operație.

„De proiectul în valoare de 8 milioane de euro, finanțat în cadrul POIM beneficiază toate secțiile spitalului, inclusiv cele exterioare de la Scornicești și Drăgănești. Amintim totuși, secțiile ATI, Pneumologie, Laboratorul de Radiologie și Imagistică, Cardiologie, Hemodializă, Urologie, Ginecologie, Neonatologie, Pediatrie, Oftalmologie, ca principalele secții dotate cu aparatură importantă”, se arată într-un comunicat.

O contribuție importantă la dotarea și modernizarea Spitalului Județean o are Consiliul Județean Olt, alocând, anul acesta, peste 10 milioane de lei din bugetul propriu și finalizând proiectul prin care a atras 4 milioane lei, fonduri europene, pentru Dotarea Unității de Primiri Urgențe, în urma căruia SJU Slatina a fost dotat, printre altele, cu un computer tomograf nou, două aparate radiologice, videobronhoscop și electrocauter.