Marius Iancu (PSD Olt): Creştem pensiile şi salariul minim

PSD are un nou pachet de măsuri pentru oameni și pentru economie, pentru că noi dorim o distribuție echitabilă a resurselor către cetățenii care se confruntă cu probleme financiare, în această perioadă, dar și către companiile românești, anunţă deputatul PSD Olt, Marius Iancu.

„Suntem alături de cetățenii activi și îi sprijinim pe  oamenii care muncesc, pe pensionarii care au muncit o viață întreagă, familiile care se străduiesc să își ducă copiii la școală și să-și plătească facturile. Suntem alături de firmele românești. Anul acesta am alocat 6% din PIB pentru programe de sprijin. Vom continua să investim masiv pentru că IMM-urile generează 50% din PIB-ul nostru național și aproape 70% din profituri”, transmite Marius Iancu.

Principalele măsuri, potrivit deputatului oltean:

Creștem punctul de pensie, de la 1 ianuarie peste obligația legală de +5,1%.
Majorarea va fi de cel puțin 10%. Punctul de pensie va crește de la 1.586 lei, la 1.745 lei (+159 lei).

Creștem salariului minim, de la 1 ianuarie la 3.000 de lei brut. Astfel, salariul minim brut crește cu 450 lei (de la 2.550 lei la 3.000 lei), ceea ce implică o creștere a salariului minim net cu 250 de lei (de la 1.524 lei la 1.867 lei).

Acesta este instrumentul Guvernului pentru a crește salariile în mediul privat - scutirea de taxe pe suma de 200 de lei care anterior se acorda celor care au crescut voluntar salariul minim se va acorda tuturor angajatorilor. Statul nu va percepe taxe pe 200 de lei din creșterea de 450 de lei a salariului minim brut)”, arată Marius Iancu.