Marius Iancu: PSD a considerat că fiecare angajat trebuie să beneficieze de asigurare de sănătate și o bătrânețe mai liniștită

Deputatul PSD Olt, Marius Iancu, spune că decizia Guvernului prin care se plătesc contribuţii sociale şi pentru contractele part-time este una pozitivă.

Parlamentarul arată că măsura a dus la transformarea a 100.000 de contracte part-time în contracte cu normă întreagă.

„Toate măsurile luate de PSD au scopul ca românii să aibă un trai și un viitor mai bun! De aceea, prin decizia Guvernului de a calcula contribuțiile sociale din contractele part-time la nivel de salariu minim a condus, în doar câteva zile, la transformarea a 100.000 contracte part-time în contracte cu normă întreagă!  Era o realitate că prin multe de astfel de contracte, angajatorii incorecți au evitat plata obligațiilor către stat, în detrimentul dreptului la pensie și la servicii medicale cuvenite salariaților!”, a declarat Marius Iancu.

Parlamentarul dă asigurări că niciun român angajat cu part-time, care încasează un salariu echivalent cel puțin cu salariu minim brut pe economie, nu va plăti nimic în plus.

„Dacă pentru USR era bine ca un salariat care muncește 8 ore/zi să primească o pensie pentru doar 2 ore/zi, iar diferența să intre în buzunarele angajatorilor incorecți, PSD a considerat că fiecare angajat trebuie să beneficieze de asigurare de sănătate și o bătrânețe mai liniștită! Dacă pentru USR era bine ca acești patroni incorecți să facă o concurență neloială antreprenorilor onești care le plătesc angajaților salariul întreg pe cartea de muncă, PSD susține antreprenorii care apreciază munca angajaților și îi respectă. Niciun român angajat cu part-time, care încasează un salariu echivalent cel puțin cu salariu minim brut pe economie, nu va plăti nimic în plus!”, a conchis parlamentarul PSD Olt.