Balş 15º C
Caracal 16º C
Corabia 16º C
Drăgăneşti-Olt 14º C
Piatra Olt 15º C
Potcoava 14º C
Scornicesti 14º C
Slatina 16º C
 
Miercuri, 24 mai 2017   Mica publicitate Arhivă Contact Căutare:
 
Logo Gazeta Nouă
Reclama El Preco langa logo
Învăţământ » 3 iulie 2011, ora: 19:26
facebook twitter Feed rss
 
Doar trei elevi de la Liceul Văleni au luat Bacul

Dezastru pentru olteni la examenul de Bacalaureat

Acest articol conţine 2 poze
Elevii s-au îngrozit atunci când şi-au văzut rezultatele

54,26% dintre elevii olteni au reuşit să promoveze bacalaureatul, examenul înregistrând cele mai slabe rezultate din ultimii ani. Doar doi elevi au luat nota 10, ambii la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, cea mai mică rată de promovabilitate, 2,45%, fiind înregistrată la Colegiul Tehnic „Ion Mincu” Slatina.

de Ionuţ Jifcu
ionut.jifcu@gazetanoua.ro

Doar doi dintre cei 4.314 elevi din judeţul Olt care au susţinut examenul de bacalaureat au reuşit să ia nota maximă, procentul de promovabilitate fiind de 54,26%. Cei doi sunt elevi la Colegiul Naţional „Ion Minulescu”: Roxana Gabriela Tănase şi Laurenţiu Cornel Ţăndărică. Rezultatul este dezastruos în comparaţie cu alţi ani, dar în ton cu ceea ce s-a întâmplat în toată ţara. Dacă în 2010 promovabilitatea în judeţ a fost de 79,14 la sută, în 2009 89,21 la sută dintre candidaţi luau examenul.


În clasamentul pe licee conduce Liceul Teoretic „Mihai Viteazul” Caracal, unde toţi elevii au promovat examenului, urmat de Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina cu o promovabilitate de 99,22%, Colegiul Naţional „Radu Greceanu” Slatina-99,15%, Colegiul Naţional „A.I. Cuza” Corabia-98,24% sau de Liceul Teoretic „Petre Pandrea” din Balş-95,93%. La polul opus, liceele cu cele mai proaste rezultate sunt: Colegiul Tehnic „Ion Mincu” Slatina, unde doar 2,45% dintre elevi au luat examenul, Colegiul Agricol „Dimitrie Petrescu” Caracal-8,2%, Liceul Văleni-10,34% sau Colegiul Tehnic Metalurgic Slatina-11,25%.

„Cred că vom fi în top”

Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar al Judeţului spun că rezultatele obţinute de elevii olteni nu sunt chiar atât de îngrijorătoare având în vedere drama absolvenţilor de liceul din toată ţara.

 

„Credeţi că este o rată mică a promovabilităţii? Eu cred că vom fi în top din ceea ce văd la televizor. Este adevărat că spre deosebire de anii trecuţi este mult mai mică”, a declarat inspectorul şcolar adjunct Geanina Pârvu, preşedintele Comisiei Judeţene de Bacalaureat.


Mariana Gheorghe, şefa ISJ Olt, crede că rezultatele dezastruoase din acest an sunt pildă elevilor care au sperat să promoveze bacalaureatul altfel decât învăţând.

 

„Cred că este o promovabilitate normală având în vedere faptul că elevii au fost bine supravegheaţi. Cred că este aşa de mică şi din cauza liceelor industriale şi a celor de la seral pentru că cei de la zi sunt copii buni. Anul acesta numărul celor de la seral a fost foarte mare, iar media se face pe toţi elevii”, a declarat ea.

 

Inspectorul general a ţinut să precizeze că situaţia liceelor care au obţinut rezultate dezastruoase va fi analizată de ISJ: „O să facem o analiză la fiecare şcoală şi vom lua măsurile care se impun. Elevii trebuie să înţeleagă că trebuie să pună mâna pe carte pentru că nu se poate altfel”.

Dezastru la „Ion Mincu” şi Văleni

Cele mai proaste rezultate din judeţ la examenul de bacalaureat s-au înregistrat la Liceul Văleni, unde din 29 de elevi doar trei au promovat. Situaţia îngrijorătoare este şi la Colegiul Tehnic „Ion Mincu” din Slatina, doar cinci elevi din 204 reuşind să ia note peste şase.

 
Aveţi ceva de comentat?
Share/Bookmark
Numele dumneavoastră:
Introduceţi codul:
Comentariul:
Gazeta Nouă nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.
29. @Nr masa  5 iulie 2011, 17:42
Ma esti vagabont?Vezi ca are dreptate.Daca el e slatinean frustrat inseamna ca tu esti ala dintre blocurile gemene cu macara intre ele si locuiesti pe strada Libertatii langa puscarie :))
28. @Nr.6  5 iulie 2011, 11:42
asta de la nr.6 cu LTMV din caracal...sa ***** de idiot. liceul asta e cel mai bun din OLT si tu zici de orasul celor 7 minuni. fac pariu ca esti un slatinean frustrat, cea mai jegoasa natzie.
27. Adita  4 iulie 2011, 20:10
Bai asta care ma corectezi si zici tu ca daca toti ar vorbi ca mine ar pica bacul vezi aici ce inseamna <<neîndreptăţit, -ă>> Care nu este îndreptăţit, îndrituit, care nu are dreptul să facă ceva. Bănuieli de neconsecvenţă... dintr-o parte cu totul neîndreptăţită de a releva o asemenea chestiune (EMIN.). pl. -ţi,-te. /ne - + îndreptăţit.Asa ca tacesti ca eu comentez odata si nu comentez aiurea sa ma aflu in treaba.
26. elev  4 iulie 2011, 19:33
am dat bani,le-am facut mese ,nu ne-au lasat sa copiem ,am picat ..........iar acum nu vor sa ne mai dea banii inapoi,au telefoanele inchise,e vorba de toti profesorii de la liceul de constructii.........daca il prindem pe director,praf ii facem masina.......ne-a cheltuit banii pe la terase..........ne-a promis ca ne aduce rezultatele in fiecare clasa...si ce a facut? nsi-a batut joc de noi.......
25. pt sefa isj  4 iulie 2011, 19:26
cum sa promoveze cei de la liceul de constructii,cand profesorii nu isi fac orele? cand directorul ala betiv si prost,si taranca aia de directoare nu au facut nici o ora?cum sunt astia 2 platiti? uite dovada 2.45%
24. D.T.  4 iulie 2011, 18:18
Daca aveam si noi camere (Oltul) procentajul era de maxim 25%. Din pacate acesta e nivelul elevilor, in special la grupurile scolare unde clasele de profesionala au fost desființate de minister, iar elevii respectivi obligati sa urmeze liceul. Activitatea la clasa este permanent sabotata de tot felul de activitati extrascolare fara rost (gen: simpozioane, festivaluri, Olimpiada liceelor) generatoare de hartoage cu greutate la dosar pentru directori si acolitii acestora. In plus colecta dirigintilor (incurajati de directori) la nivelul claselor terminale a indus atitudinea lipsei de griji fata de Bac. Daca se vrea calitate, sugerez instalarea de camere conectate in permanent la internet in toate salile de clasa din tara, pentru ca oricine sa pota vedea ce se petrece in scoli, ce fac atat elevii cat si profesorii in timpul orelor. semneaza: un profesor ce inca mai spera D.T.
23. @hool  4 iulie 2011, 17:43
daca esti tu atotstiutor adu dovezi nu improsca cu noroi asa ca se vorbeste la radio sant
22. hool  4 iulie 2011, 17:16
stiati ca la minulescu venea stimata lor doamna directoare plangacioasa prin sali sa le spuna sa nu scrie ultima noapte? stiati ca la greceanu s-a copiat pe rupte si cu cea mai mare nesimtire?erau copiii rugati de supravechetori sa nu mai copieze ca poate apare cineva pe hol?
21. pentru anonim  4 iulie 2011, 17:11
vad cat de destepti sunteti voi de la mihai viteazul dupa felul in care scrii tu!
20. pentru cineva  4 iulie 2011, 16:51
nicaieri in judet nu au fost camere video montate, asa ca nu numai la radu greceanu
19. observator  4 iulie 2011, 16:32
Stiati ca la L.M.V. Caracal directorul adjunct insotea presedintele in clasa cand aducea plicul cu subiecte? Stiati ca la supravegheat au fost in sali profesori de specialitate,care s-au mai incurcat la rezolvari ?(altfel elevii de aici erau primii pe tara nu pe judet)
18. cineva  4 iulie 2011, 16:05
Stiati la la "Radu Greceanu" nu au fost montate camere de supraveghere ? De ce oare ?
17. pentru Adita  4 iulie 2011, 14:05
Daca toti elevii ar scrie caorect ca tine,atunci toti ar trebui sa pice la bac. "ne-ati neindreptatit" o vrea sa insemne...ne-ati nedreptatit
16. Lucrurile stau cam asa:  4 iulie 2011, 12:39
Uni profesori,luând exemplul directorului,în loc să facă ore , s-au preocupat să facă rost de carţi cu fiţuici.După acestea s-a copiat la română şi biologie.La matematică nu au reuşit să caute în cartea de fiţuici.Morala:pregătirea la clasă să se facă având ca auxiliar curricular broşurile cu fiţuici.
15. comentator IT  4 iulie 2011, 11:12
Eu am dat BAC-ul la fizica in urma cu 13 ani,era mult mai bine daca sport-ul era printre materiile de la "examenul maturitatii" . . . O carte in minus,stimati cititori !
14. BOB  4 iulie 2011, 10:46
Singura vina care li se poate imputa profesorilor este ca au acceptat sa trimita la examenul de BAC elevi care nici macar nu au idee sa scrie corect in limba romana. Sunt si parinti care nici nu au habar unde se afla clasa in care invata copilul lor. Cum sa-i ceri unui elev in clasa a XII-a sa compuna un eseu din opera dramatica a lui Marin Sorescu, Camil Petrescu, Caragiale, sa gaseasca antonimele si sinonimele dintr-un text, atat timp cat acel elev scrie gen "messanger" cu "poi", "dak", "kiar" etc. ? Este inadmisibil ! Aceste rezultate sunt doar ale copiilor dvs. si reliefeaza nivelul de pregatire al acestora ! De ce sunt de vina profesorii, inspectorii scolari, chiar si Ministrul invatamantului ca un elev in clasa a XII-a scrie "poi", "kiar", "dak" etc. ? De nu ar fi vina unui parinte ca propriul sau copil pana in clasa a XII-a nici macar nu a auzit de Marin Sorescu sau de Caragiale sau de Camil Petrescu ?
13. bv  4 iulie 2011, 09:53
bine spus, vătrai!
12. Ion Vatrai  4 iulie 2011, 09:45
Asta e rezultatul muncii celor care se plangeau ca li s-a luat 25% din salariu si ei muncesc pe rupte. Sunt curios sa o vad pe eroina Anghel cum isi apara colegii, ca pana acum i-a tot vaietat pe la Antene.
11. parinte  4 iulie 2011, 09:11
Cum sa ceri unor cadre exigenta si pregatirea copiilor cind in invatamint e JALE.La Potcoava a fost pus director un profesor care toata viata nu a facut o singura ora , profesorii de valoare au fost indepartati iar dintr-un liceu cu renume am ajuns sub standardul impus .Cind cadrele didactice nu stiu altceva decit greve si salarii nu se poate pretinde performanta.Ar fi cazul unei analize temeinice care sa reaseze scoala acolo unde este locul ei iar aceasta noua clasa de imbuibati (profesori meditatori) sa fie dati afara.Rusine profesorilor din Potcoava pentru rezultatele obtinute .
10. Bob  4 iulie 2011, 08:55
Bai "anonimule", cum sa absolvi un liceu cand tu nici macar nu stii sa scrii in limba materna ! E greu sa citesti Eminescu sau Eliade cand tu scrii "poi" , "baa", "dak" , "kiar", etc. Astfel de specimene exista, avem dovada. Sa nu va fie de mirare ca au ajuns 5 elevi din 200 sa promoveze examenul de BAC. Nu poti sa fi elev in clasa a XII-a si pana la acel nivel sa nu fi citit o carte, sa-l confunzi pe Eliade cu Eminescu, sa confunzi drama cu basmul, sa nu stii sa rezolvi o ecuatie de gradul 2, etc. Aici nu mai este de vina sistemul, oricat s-ar chinui altii sa ma contrazica. DAca parintii si profesorii nu vor face front comun, daca nu se vor implica mai mult in cresterea si educarea acestor copii, putem sa credem ca ce s-a intamplat anul acesta este doar inceputul...sa fiti cuminti !
9. Anonim  4 iulie 2011, 01:22
baa poi dak noi la Ltmv kiar invatam si se face carte normal ma k luam bacul nu ca voi k sunteti renumiti in judet si doar k numele si in rest sunteti vai de capul vostru...
8. Rusu Silviu  4 iulie 2011, 00:34
"Mariana Gheorghe, şefa ISJ Olt, crede că rezultatele dezastruoase din acest an sunt pildă elevilor care au sperat să promoveze bacalaureatul altfel decât învăţând". Afirmaţia este o calomine la adresa elevilor. Adevărul este altul. ISJ il cunoaşte.
7. saint just. ro  4 iulie 2011, 00:26
nu prea esti echidistant,cetatene jifcu. si nici profesionist.supratitlul" doar trei elevi de la liceul valeni au promovat bacul"(din 29) ar fi fost si mai shoking si mai adevarat sub forma"doar cinci elevi(din 204)de la liceul tehnic ion mincu din slatina au promovat bacul" . nu credeti?
6. :((  3 iulie 2011, 22:24
"În clasamentul pe licee conduce Liceul Teoretic „Mihai Viteazul” Caracal, unde toţi elevii au promovat examenului" Voi vedeti ce spuneti? Au ajuns cei mai destepti din "Orasul celor 7 minuni" sa ia toti bacul....NU vede nimeni?
5. marky mark  3 iulie 2011, 22:24
realitatea e alta!,parerea mea ca daca nu se misca deloc nu aveam procent mai mare de 20% pe tara!de vina sunt toti...icepand de la copiii,parinti,profesori,si terminand chiar cu guvernul(ministerul invatamantului),care si-au batut joc de elevi...prea multe modificari din partea tuturora....oricum tara e dusa pe pppuuulllaaa!!!
4. Adita  3 iulie 2011, 22:13
Astia care ati corectat v-ati batut joc de noi cei de la Piatra ma, e ceva imposibil ca cineva din spate sa ia 10 vazand ca greseste sau cel putin scrie la fel cu unul care ia 6 sau 7.Dar asa e cand ai parintii profesori,cu bani si mai stiu eu ce.Voi astia care ati corectat si ne-ati neindreptatit sa va luati lumanari la copii care le luati masini.Rusine nemernicilor.Prea a fost pe fata
3. NATALIA GALLISS  3 iulie 2011, 21:50
"Mareana " GHEORGHE, Matei CLAUDIU si toata gasca de "BASISTI PORTOCALII" din ISJ OLT, dati-va demisia! Asta e si rezultatul "muncii" (!?!?)voastre, javre ordinare! HUOOOOOOOOOOO!!!!!!!!!!!
2. parinte  3 iulie 2011, 21:41
este cu adevarat de necrezut ce se intimpla cu scoala romineasca.Sa ajuns la un nivel sub orice inchipuire si asta ne intereseaza pe toti.Cind vezi cum se preocupa cei pusi si platiti pentru educatia acestor elevi nu ai decit o solutie :sa te duci la vot cu pusca.Sint licee printre care si cel din Potcoava si Scornicesti unde daca nu se copia pe rupte nu treceau 5%.
1. comentator IT  3 iulie 2011, 20:57
Nu pot sa cred . . . Adevarul din culise este ca invatamantul romanesc nu se conformeaza secolului 21,este neperformant,nici o universitate din Romania NU este in topul celor mai bune/mari institutii de invatamant,pacat . . . Oare cum va fi in secolul 31 ? Tot asa,nene ?
Ştiri pe bandă
 
OltDrum
Abonează-te la newsletter
 
 
Comentariul Gazetei
 
Florentina Ştefan Ciobanu

Comunitatea persoanelor gay a organizat, la finalul săptămânii trecute, un protest în Capitală. Manifestaţia vine în contextul în care se încearcă redefinirea familiei în Constituţie şi excluderea socială a familiilor diverse care trăiesc în ţară. Zeci de aşa zişi specialişti au ieşit în faţă, precizând că leg ...

Răsfoieşte ediţia tipărită
 
Ediţia din 20 decembrie 2016
Răsfoiţi pagină cu pagină, măriţi cu dublu click şi citiţi ziarul direct de pe calculatorul dumneavoastră.
Publicitate
 
Ultimele comentarii
 
Cimitirul Strehareţ, „business” pe seama suferinţei
Campania de marcare a parcărilor, îngreunată de cetăţeni. Angajaţii DASIP vor începe marcajele pe Aleea Muncii şi Aleea Lalelelor
Victorina Bora nu e de acord cu pretenţii salariale de 5.000 de euro. „Există un plafon salarial, pe care nu-l vom depăşi”
FOTO. Fermierul din Olt care dă lapte gigantului Danone. Investiţie de peste 1,6 milioane de euro, la Rusăneşti
UPDATE. Primarul din Perieţi, cercetat sub control judiciar
Grevă generală de o zi, la Garda de Mediu? Sindicalist oltean: „Suntem încă în grevă, până primim un răspuns oficial de la Bucureşti”
Grevă generală de o zi, la Garda de Mediu? Sindicalist oltean: „Suntem încă în grevă, până primim un răspuns oficial de la Bucureşti”

© Copyright SC Total Media SRL | Textele şi fotografiile nu pot fi reproduse fără acordul titularilor de copyright.

powered by ciokix logo API