Balş 15º C
Caracal 16º C
Corabia 16º C
Drăgăneşti-Olt 14º C
Piatra Olt 15º C
Potcoava 14º C
Scornicesti 14º C
Slatina 16º C
 
Duminică, 28 mai 2017   Mica publicitate Arhivă Contact Căutare:
 
Logo Gazeta Nouă
Reclama El Preco langa logo
Actualitate » 19 mai 2017, ora: 14:17
facebook twitter Feed rss
 

Nereguli pe şantiere, soldate cu amenzi de peste 120.000 de lei

Nereguli pe şantiere, soldate cu amenzi de peste 120.000 de lei

Muncitorii de pe schele sunt supuşi unor reale pericole, din cauza nerespectării regulilor privind sănătatea şi securitatea în muncă. Cum sezonul construcţiilor a fost deschis, inspectorii ITM Olt au desfăşurat ample acţiuni de control.

de Simona Ciocioană
simona.ciocioana@gazetanoua.ro

Verificărileau scos la iveală o serie de deficienţe, soldate cu amenzi usturătoare în rândul angajatorilor din acest domeniu. Pe lângă lipsa echipamentelor de protecţie, a amenajărilor şi dotărilor pentru prevenirea căderilor de la înăţime, utilizarea schelelor fără sisteme de protecţie, au fost depistaţi inclusiv muncitori la negru. 11 persoane lucrau pe şantire fără forme legale de muncă.

„Inspectoratul Teritorial de Muncă Olt a verificat un număr de 19 agenţi economici care desfăşoară astfel de acţivităţi, în urma cărora s-au constatat 50 deficienţe, pentru care s-au aplicat 36 sancţiuni contravenţionale, din care şapte amenzi cu o valoare totală de 123.000 lei. Au fost identificate în perioada campaniei, la un număr de patru agenţi economici, unsprezece persoane care desfăşurau activitate fară a avea încheiate contracte individuale de muncă, valoarea amenzilor aplicate pentru această deficienţă de 110.000 lei”, a precizat Cristian Ungureanu, inspector şef al ITM Olt.

 

 
Alte articole din Actualitate:
481 vizualizări
Aveţi ceva de comentat?
Share/Bookmark
Numele dumneavoastră:
Introduceţi codul:
Comentariul:
Gazeta Nouă nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.
Ştiri pe bandă
 
OltDrum
Abonează-te la newsletter
 
 
Comentariul Gazetei
 
Florentina Ştefan Ciobanu

La finalul lunii aprilie, am participat la o conferinţă prin care DGASPC Olt anunţa finalizarea proiectului prin Mecanismul Financiar Norvegian prin intermediul căruia a fost înfiinţat Centrul de primire în regim de urgenţă pentru victimele violenţei în familie din judeţul Olt. Au fost prezentate statistici, filmuleţe şi ma ...

Răsfoieşte ediţia tipărită
 
Ediţia din 20 decembrie 2016
Răsfoiţi pagină cu pagină, măriţi cu dublu click şi citiţi ziarul direct de pe calculatorul dumneavoastră.
Publicitate
 
Ultimele comentarii
 
Elena Nagy a închis poarta pentru CSM Slatina. Procentaj excelent, 169 de mingi apărate
Peste zece posturi de medic, disponibile la Spitalul Corabia
FOTO. Primarul din Giuvărăşti, cu roşiile şi problemele legumicultorilor în Parlament. Deputatul Stănescu: „Asocierea în cooperative este singura variantă”
Cimitirul Strehareţ, „business” pe seama suferinţei
Campania de marcare a parcărilor, îngreunată de cetăţeni. Angajaţii DASIP vor începe marcajele pe Aleea Muncii şi Aleea Lalelelor
Victorina Bora nu e de acord cu pretenţii salariale de 5.000 de euro. „Există un plafon salarial, pe care nu-l vom depăşi”
FOTO. Fermierul din Olt care dă lapte gigantului Danone. Investiţie de peste 1,6 milioane de euro, la Rusăneşti

© Copyright SC Total Media SRL | Textele şi fotografiile nu pot fi reproduse fără acordul titularilor de copyright.

powered by ciokix logo API