Balş 15º C
Caracal 16º C
Corabia 16º C
Drăgăneşti-Olt 14º C
Piatra Olt 15º C
Potcoava 14º C
Scornicesti 14º C
Slatina 16º C
 
Miercuri, 24 mai 2017   Mica publicitate Arhivă Contact Căutare:
 
Logo Gazeta Nouă
Reclama El Preco langa logo
Învăţământ » 18 mai 2017, ora: 18:13
facebook twitter Feed rss
 

Desfăşurare de forţe, pe Esplanadă, pentru atragerea de boboci. Şefa ISJ Olt: „Absolvenţii clasei a VIII-a au devenit liceeni pentru o zi şi vor şti ce să aleagă”

Acest articol conţine 10 poze
Desfăşurare de forţe, pe Esplanadă, pentru atragerea de boboci. Şefa ISJ Olt: „Absolvenţii clasei a VIII-a au devenit liceeni pentru o zi şi vor şti ce să aleagă”

Toate liceele din Slatina s-au întrecut joi, pe Esplandă, în a-şi spune povestea. Fie că vorbim de cupe, elevi talentaţi care cântă la vioară sau proiecte îndrăzneţe primiate la concursuri din ţară, toate au fost expuse la „Târgul ofertelor educaţionale” din Slatina. Cu ajutorul acestui eveniment, cei 622 de absolvenţi de clasa a VIII-a din Slatina vor şti exact unde îşi vor continua studiile din toamnă.

de Florentina Ştefan Ciobanu
florentina.stefan@gazetanoua.ro

Elevii care învăţă deja la liceele slătinene au încercat să-i convingă pe viitorii absolvenţii de clasa a VIII-a să aleagă unităţile lor de învăţâmânt, expunându-le sugestiv ce ar putea învăţa aici.

Aşa se face că fiecare liceu slătinean şi-a organizat, joi, câte un stand pe Esplanadă, încercând să afişeze cât mai mult din tradiţiile, reuşitele şi specificul fiecărei şcoli slătinene.

În timp ce liceeni de la LPS Slatina şi-au expus trofeele câştigate de-a lungul timpului la competiţii importante din ţară, cei de la Colegiul Economic „P. S. Aurelian” Slatina s-au întrecut în preparate culinare. Cei de la CN „Ion Minulescu” Slatina i-au primit pe vizitatorii care s-au apropiat de standul lor cu bomboane şi au prezentat un dans-sincron.

Maşinăria achiziţonată de reprezentanţii Colegiului Tehnic „Metalurgic” Slatina, prin care viitori mecanici auto învăţă să conducă, a atras toate privirile.

Adjunctul acestei unităţi de învăţământ, Daniela Ţârcomnicu, a precizat că acest aparat ţine locul unei şcoli auto.

„Cu ajutorul acestui aparat, elevii Colegiului Tehnic Metalurgic învaţă să muncească, maşina find finanţată cu 9.000 de euro de către OMV Petrom, prin Proiectul «Ţara lui Andrei». A fost achiziţionat mai mult pentru cele 60 de ore pentru învăţământul profesional mecanic-auto. Nu aveam cum să realizăm acest lucru, trebuia să avem şcoală-auto, dar aşa facem economie de combustibil”, a spus directorul adjunct.

Ofertă educaţională variată


Şefa învăţământului oltean, Felicia Man, a trecut pe la toate standurile liceelor slătinene, fiind impresionată de mesajul pe care fiecare l-a prezentat în încercarea de a atrage boboci.

„Suntem la a şase ediţie a «Târgului ofertelor educaţionale» din judeţul Olt. Noi ne-am propus să punem laolaltă ofertele educaţionale ale tuturor liceelor din Slatina. Am avut un eveniment similar şi în celelalte zone ale judeţului şi ne dorim o orientare şcolară şi profesională a elevilor în cunoştinţă de cauză. Viitorii absolvenţi din toate unităţile de învăţământ din Slatina şi din împrejurimi au interacţionat cu elevii liceelor, au devenit liceeni pentru o zi şi vor şti ce să aleagă. Fiecare liceu a venit cu propriul mesaj, cu propria ofertă educaţională şi un mod cât mai atractiv de a-şi prezenta oferta. Fiecare dintre ei au prezentat un mic spectacol”,
a spus Felicia Man.

Felicia Man a fost însoţită la acest eveniment de inspectorul Adrian Bărbulete, cei doi fiind, practic, gazde pentru primarul Slatinei, Emil Moţ, şi viceprimarul, Gigi Vâlceleanu.

3.522 de elevi olteni vor termina clasa a VIII-a în această vară, dintre aceştia 622 fiind absolvenţi din Slatina.
 

 
Alte articole din Învăţământ:
593 vizualizări
Aveţi ceva de comentat?
Share/Bookmark
Numele dumneavoastră:
Introduceţi codul:
Comentariul:
Gazeta Nouă nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.
Ştiri pe bandă
 
OltDrum
Abonează-te la newsletter
 
 
Comentariul Gazetei
 
Florentina Ştefan Ciobanu

Comunitatea persoanelor gay a organizat, la finalul săptămânii trecute, un protest în Capitală. Manifestaţia vine în contextul în care se încearcă redefinirea familiei în Constituţie şi excluderea socială a familiilor diverse care trăiesc în ţară. Zeci de aşa zişi specialişti au ieşit în faţă, precizând că leg ...

Răsfoieşte ediţia tipărită
 
Ediţia din 20 decembrie 2016
Răsfoiţi pagină cu pagină, măriţi cu dublu click şi citiţi ziarul direct de pe calculatorul dumneavoastră.
Publicitate
 
Ultimele comentarii
 
Cimitirul Strehareţ, „business” pe seama suferinţei
Campania de marcare a parcărilor, îngreunată de cetăţeni. Angajaţii DASIP vor începe marcajele pe Aleea Muncii şi Aleea Lalelelor
Victorina Bora nu e de acord cu pretenţii salariale de 5.000 de euro. „Există un plafon salarial, pe care nu-l vom depăşi”
FOTO. Fermierul din Olt care dă lapte gigantului Danone. Investiţie de peste 1,6 milioane de euro, la Rusăneşti
UPDATE. Primarul din Perieţi, cercetat sub control judiciar
Grevă generală de o zi, la Garda de Mediu? Sindicalist oltean: „Suntem încă în grevă, până primim un răspuns oficial de la Bucureşti”
Grevă generală de o zi, la Garda de Mediu? Sindicalist oltean: „Suntem încă în grevă, până primim un răspuns oficial de la Bucureşti”

© Copyright SC Total Media SRL | Textele şi fotografiile nu pot fi reproduse fără acordul titularilor de copyright.

powered by ciokix logo API