Balş 15º C
Caracal 16º C
Corabia 16º C
Drăgăneşti-Olt 14º C
Piatra Olt 15º C
Potcoava 14º C
Scornicesti 14º C
Slatina 16º C
 
Duminică, 28 mai 2017   Mica publicitate Arhivă Contact Căutare:
 
Logo Gazeta Nouă
Reclama El Preco langa logo
Actualitate » 18 mai 2017, ora: 15:52
facebook twitter Feed rss
 

Vor fi ridicate doar maşinile parcate neregulamentar. Slătinenii care nu respectă Codul Rutier trebuie să plătească transportul şi depozitarea

Vor fi ridicate doar maşinile parcate neregulamentar. Slătinenii care nu respectă Codul Rutier trebuie să plătească transportul şi depozitarea

Proiectul privind „Regulamentul de organizare, exploatare şi atribuire a locurilor de parcare”, dar şi activitatea de ridicare a maşinilor va intra, de la finalul acestei săptămâni, în dezbatere publică. Slătinenii trebuie să ştie că ridicarea vehiculelor se va putea face doar la solicitarea poliţiştilor de la Rutieră sau Poliţia Locală, pentru o încălcare a Codului Rutier.

de Florentina Ştefan Ciobanu
florentina.stefan@gazetanoua.ro

Autorităţile locale au stabilit atât procedura de ridicarea a maşinilor, cât şi tarifele ce vor fi suportate de slătinenii care încalcă Codul Rutier, parcându-şi maşinile în zonele interzise.

Şeful Direcţiei Administrarea Străzilor şi Iluminat Public din cadrul Primăriei Slatina, Claudiu Dascălu, a declarat că maşinile vor putea fi ridicate doar în baza dispoziţiei Poliţiei Rutiere şi a poliţiştilor locali.

„Ridicarea maşinilor se va face doar în baza Codului rutier, practic dacă maşina încurcă circulaţia. Poliţia dă o dispoziţie de ridicare, doar pentru zonele unde staţionarea sau parcarea sunt interzise. Poliţia Locală are şi ea atribuţii pe acest segment. Repet, se vor ridica maşini doar în baza legislaţiei rutiere, adică pentru încălcarea OUG 195/2002. Dacă maşina este parcată pe cea ocazională şi nu s-a plătit tichet, aceasta nu este ridicată, dar se pot primi amenzi”, a spus Dascălu.

Slătinenii care nu parchează regulamentar, iar maşina le este ridicată, transportată şi depozitată mai mult de 48 de ore trebuie să scoată din buzunar 700 de lei, în timp ce persoanele juridice, dublu. Dacă maşina este ridicată şi depozitată, omul achită în mai puţin de 48 de ore 350 de lei, iar persoana juridică 700 lei. Pentru fiecare zi de depozitare, după expirarea celor 48 de ore, oltenii vor scoate din buzunar câte 50 de lei.

 
Alte articole din Actualitate:
1292 vizualizări
Aveţi ceva de comentat?
Share/Bookmark
Numele dumneavoastră:
Introduceţi codul:
Comentariul:
Gazeta Nouă nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.
Ştiri pe bandă
 
OltDrum
Abonează-te la newsletter
 
 
Comentariul Gazetei
 
Florentina Ştefan Ciobanu

La finalul lunii aprilie, am participat la o conferinţă prin care DGASPC Olt anunţa finalizarea proiectului prin Mecanismul Financiar Norvegian prin intermediul căruia a fost înfiinţat Centrul de primire în regim de urgenţă pentru victimele violenţei în familie din judeţul Olt. Au fost prezentate statistici, filmuleţe şi ma ...

Răsfoieşte ediţia tipărită
 
Ediţia din 20 decembrie 2016
Răsfoiţi pagină cu pagină, măriţi cu dublu click şi citiţi ziarul direct de pe calculatorul dumneavoastră.
Publicitate
 
Ultimele comentarii
 
Elena Nagy a închis poarta pentru CSM Slatina. Procentaj excelent, 169 de mingi apărate
Peste zece posturi de medic, disponibile la Spitalul Corabia
FOTO. Primarul din Giuvărăşti, cu roşiile şi problemele legumicultorilor în Parlament. Deputatul Stănescu: „Asocierea în cooperative este singura variantă”
Cimitirul Strehareţ, „business” pe seama suferinţei
Campania de marcare a parcărilor, îngreunată de cetăţeni. Angajaţii DASIP vor începe marcajele pe Aleea Muncii şi Aleea Lalelelor
Victorina Bora nu e de acord cu pretenţii salariale de 5.000 de euro. „Există un plafon salarial, pe care nu-l vom depăşi”
FOTO. Fermierul din Olt care dă lapte gigantului Danone. Investiţie de peste 1,6 milioane de euro, la Rusăneşti

© Copyright SC Total Media SRL | Textele şi fotografiile nu pot fi reproduse fără acordul titularilor de copyright.

powered by ciokix logo API