Balş 15º C
Caracal 16º C
Corabia 16º C
Drăgăneşti-Olt 14º C
Piatra Olt 15º C
Potcoava 14º C
Scornicesti 14º C
Slatina 16º C
 
Duminică, 28 mai 2017   Mica publicitate Arhivă Contact Căutare:
 
Logo Gazeta Nouă
Reclama El Preco langa logo
Special » 18 mai 2017, ora: 12:05
facebook twitter Feed rss
 

FOTO. Sute de flori, pomi exotici, borangicuri şi ii, la ediţia din acest an a „Expo-Flora”

Acest articol conţine 9 poze
FOTO. Sute de flori, pomi exotici, borangicuri şi ii, la ediţia din acest an a „Expo-Flora”

Devenită deja o tradiţie, ediţia din acest an a „Expo-Flora” a atras tot mai mulţi comercianţi, oferta de produse fiind una variată. Astfel, producători şi comercianţi din Bucureşti, Harghita, Argeş, Dâmboviţa, Dolj şi Bacău, dar şi olteni îi ademenesc cu produse deosebite de artizanat, cu ciocolată făcută în casă, produse apicole, răsaduri şi o gamă variată de flori şi pomi fructiferi exotici. Edilul Slatinei, Emil Moţ, le-a urat comercianţilor o vânzare peste aşteptări.

de Florentina Ştefan Ciobanu
florentina.stefan@gazetanoua.ro

Autorităţile locale au deschis oficial cea de a XXIII-a ediţie a „Expo-Flora”, organizată şi în acest an pe Esplanada. Astfel „lagune” întregi cu flori au ocupat acest spaţiu, comercianţii întrecându-se în sortimente variate.


De la an la an, acest eveniment atrage tot mai mulţi comercianţi, care aduc produse specifice din mai multe colţuri ale ţării.


De la comercianţi care afişează poduse ce vin din negura vremii, precum borangicuri şi ii cusute de ţărănci iscusite, câni şi obiecte fabricate din lut de meşteri autentici, produse apicole şi ciocolată fabricată în casă, răsaduri, bulbi de plante, dar şi flori şi pomi exotici, precum grapefruit, portocali, mandarini sau lămâi. Toate aceste produse pot fi găsite începând de joi şi până duminică pe Esplanada Slatina, viu colorată în aceste zile de sutele de flori expuse. 


Un producător din miere din Topoloveni i-a explicat primarului cum poate fi obţinută mierea de calitate, în timp ce o femeie i-a expus iile vechi de sute de ani şi bornagicurile pe care le-a adus la această ediţie. Nu lipsesc nici colacii secuieşti, făcuţi pe loc de bucătarii care respectă tradiţia.


Prezent la deschiderea oficială a evenimentului, primarul Slatinei, Emil Moţ, s-a arătata încântat de numărul mare de comercianţi care aleg să vină an de an la Slatina.


„Este a XXIII-a ediţie «Expo-Flora» şi avem 60 de comercianţi participanţi. Noi chiar ne-am bucurat că avem atât de mulţi, am văzut oameni de la Harghita, Bacău, Craiova, dar şi olteni de-ai noştri de la Grojdibodu, Giuvărăşti. Ce am văzut astăzi aici chiar mi-a plăcut, sperăm ca timpul să ţină cu noi, iar cât mai mulţi slătineni să vină să privească aceste flori frumoase, aceste obiecte deosebite şi, bineînţeles, să facă vânzare. Anul trecut am avut 50 de comercianţi, la ediţia din acest an sunt mai mulţi, cu zece în plus. Să sperăm că la anul vor fi şi mai mulţi”,
a spus primarul.


Pentru că „Expo-Flora” de la Slatina a devenit un eveniment cunoscut în ţară, edilul susţine că nu va rupe tradiţia.


„Am găsit oameni aici care vin în fiecare an, iar dacă au revenit, înseamnă că lucrurile sunt bine şi vânzările le-au mers. Cei care sunt pentru prima dată la Slatina au lăudat evenimentul, înseamnă că oamenilor chiar le-a mers bine. Se întâmplă de 23 de ani şi este o tradiţie! Nu avem de gând să încetăm acest eveniment, să rupem tradiţia, în fiecare an vom organiza «Expo-Flora»”,
a conchis Moţ.

 

 
Alte articole din Special:
1115 vizualizări
Aveţi ceva de comentat?
Share/Bookmark
Numele dumneavoastră:
Introduceţi codul:
Comentariul:
Gazeta Nouă nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.
Ştiri pe bandă
 
OltDrum
Abonează-te la newsletter
 
 
Comentariul Gazetei
 
Florentina Ştefan Ciobanu

La finalul lunii aprilie, am participat la o conferinţă prin care DGASPC Olt anunţa finalizarea proiectului prin Mecanismul Financiar Norvegian prin intermediul căruia a fost înfiinţat Centrul de primire în regim de urgenţă pentru victimele violenţei în familie din judeţul Olt. Au fost prezentate statistici, filmuleţe şi ma ...

Răsfoieşte ediţia tipărită
 
Ediţia din 20 decembrie 2016
Răsfoiţi pagină cu pagină, măriţi cu dublu click şi citiţi ziarul direct de pe calculatorul dumneavoastră.
Publicitate
 
Ultimele comentarii
 
Elena Nagy a închis poarta pentru CSM Slatina. Procentaj excelent, 169 de mingi apărate
Peste zece posturi de medic, disponibile la Spitalul Corabia
FOTO. Primarul din Giuvărăşti, cu roşiile şi problemele legumicultorilor în Parlament. Deputatul Stănescu: „Asocierea în cooperative este singura variantă”
Cimitirul Strehareţ, „business” pe seama suferinţei
Campania de marcare a parcărilor, îngreunată de cetăţeni. Angajaţii DASIP vor începe marcajele pe Aleea Muncii şi Aleea Lalelelor
Victorina Bora nu e de acord cu pretenţii salariale de 5.000 de euro. „Există un plafon salarial, pe care nu-l vom depăşi”
FOTO. Fermierul din Olt care dă lapte gigantului Danone. Investiţie de peste 1,6 milioane de euro, la Rusăneşti

© Copyright SC Total Media SRL | Textele şi fotografiile nu pot fi reproduse fără acordul titularilor de copyright.

powered by ciokix logo API